This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Magáncéggel, valós időben figyeltetné a kormány a magyar autósokat

Illustration for article titled Magáncéggel, valós időben figyeltetné a kormány a magyar autósokat

Még Kósa Lajos is kiborult az elmebeteg, félelmetes terven. Az e-útdíj-rendszer örve alatt olyan hálózatot építenének ki, ami alkalmas arra, hogy folyamatosan figyeljenek minden autóst, és minden pillanatban tudják, ki merre jár.

És akkor már csak egyetlenegy dolog van hátra: olyan tévé legyen, amit nem szabad kikapcsolni, és akkor az figyeli azt, hogy a lakásomban mit csinálok, és eljött a szép új világ.

Advertisement

Ezt nem más, mint Kósa Lajos Fidesz-alelnök, a honvédelmi bizottség elnöke mondta július 4-én, amikor szembesült azzal, hogy a fejlesztési tárca olyan országos rendszámfelismerő rendszert akar kiépíttetni, ami alkalmas arra, hogy real time-ban figyeljék, melyik magyar autós merre jár. És az egészet egy ma még meg nem nevezett, de mindenképpen megbízhatónak tartott magáncég csinálná.

Egy, a parlament weboldalára most feltett bizottsági jegyzőkönyből derül ki gyakorlatilag véletlenül, hogy micsoda orwelli tervet fontolgat a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium. A dolog azon a banánhéjon bukott el, hogy a minisztérium nem akart nyílt közbeszerzést kiírni a 12 milliárdos fejlesztésre, hanem a bizottságtól kért felmentést ez alól. De a felkészületlen és nyegle minisztériumi képviselő - Solymár Károly Balázs, a tárca helyettes államtitkára - a jegyzőkönyv szerint annyira kihozta a sodrából Kósa bizottsági elnököt, hogy az a pillanat hevében őszinte, emberi módon reagált a tervre.

Advertisement

Aztán a bizottság - aminek a kormánypárti elnöke percekkel előtte szépújvilágozott - megadta az engedélyt a kivételre. Félelmetes.

Ami pedig tökéletesen jellemzi az alkalmatlan, tehetségtelen és lusta magyar ellenzéket: mindez pontosan egy hete történt egy olyan bizottságban, ahol Vadai Ágnessel az élen több ellenzéki ült. És ebből nem csináltak irtó nagy botrányt. Hanem nem csináltak semmit, aztán a dolgot ma megírta a napi.hu. Amit nem szabad összekeverni a kormánypropagandista napigazdasag.hu-val!

Share This Story

Get our newsletter