M√©g K√≥sa Lajos is kiborult az elmebeteg, f√©lelmetes terven. Az e-√ļtd√≠j-rendszer √∂rve alatt olyan h√°l√≥zatot √©p√≠ten√©nek ki, ami alkalmas arra, hogy folyamatosan figyeljenek minden aut√≥st, √©s minden pillanatban tudj√°k, ki merre j√°r.

√Čs akkor m√°r csak egyetlenegy dolog van h√°tra: olyan t√©v√© legyen, amit nem szabad kikapcsolni, √©s akkor az figyeli azt, hogy a lak√°somban mit csin√°lok, √©s elj√∂tt a sz√©p √ļj vil√°g.

Ezt nem m√°s, mint K√≥sa Lajos Fidesz-aleln√∂k, a honv√©delmi bizotts√©g eln√∂ke mondta j√ļlius 4-√©n, amikor szembes√ľlt azzal, hogy a fejleszt√©si t√°rca olyan orsz√°gos rendsz√°mfelismerŇĎ rendszert akar ki√©p√≠ttetni, ami alkalmas arra, hogy real time-ban figyelj√©k, melyik magyar aut√≥s merre j√°r. √Čs az eg√©szet egy ma m√©g meg nem nevezett, de mindenk√©ppen megb√≠zhat√≥nak tartott mag√°nc√©g csin√°ln√°.

Egy, a parlament weboldal√°ra most feltett bizotts√°gi jegyzŇĎk√∂nybŇĎl der√ľl ki gyakorlatilag v√©letlen√ľl, hogy micsoda orwelli tervet fontolgat a Nemzeti Fejleszt√©si Miniszt√©rium. A dolog azon a ban√°nh√©jon bukott el, hogy a miniszt√©rium nem akart ny√≠lt k√∂zbeszerz√©st ki√≠rni a 12 milli√°rdos fejleszt√©sre, hanem a bizotts√°gt√≥l k√©rt felment√©st ez al√≥l. De a felk√©sz√ľletlen √©s nyegle miniszt√©riumi k√©pviselŇĎ - Solym√°r K√°roly Bal√°zs, a t√°rca helyettes √°llamtitk√°ra - a jegyzŇĎk√∂nyv szerint annyira kihozta a sodr√°b√≥l K√≥sa bizotts√°gi eln√∂k√∂t, hogy az a pillanat hev√©ben ŇĎszinte, emberi m√≥don reag√°lt a tervre.

Advertisement

Azt√°n a bizotts√°g - aminek a korm√°nyp√°rti eln√∂ke percekkel elŇĎtte sz√©p√ļjvil√°gozott - megadta az enged√©lyt a kiv√©telre. F√©lelmetes.

Ami pedig t√∂k√©letesen jellemzi az alkalmatlan, tehets√©gtelen √©s lusta magyar ellenz√©ket: mindez pontosan egy hete t√∂rt√©nt egy olyan bizotts√°gban, ahol Vadai √Āgnessel az √©len t√∂bb ellenz√©ki √ľlt. √Čs ebbŇĎl nem csin√°ltak irt√≥ nagy botr√°nyt. Hanem nem csin√°ltak semmit, azt√°n a dolgot ma meg√≠rta a napi.hu. Amit nem szabad √∂sszekeverni a korm√°nypropagandista napigazdasag.hu-val!