This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Maga Orbán rendelte el, hogy a Külügy mentse ki a pénzét a Quaestorból

Illustration for article titled Maga Orbán rendelte el, hogy a Külügy mentse ki a pénzét a Quaestorból

Ezt a miniszterelnök mondta el személyesen ma délben Sopronban.

Egy sajtótájékoztatón ugyanis arról kérdezték, nem tartja-e furcsának, hogy a Quaestor-csőd előtt a KKM hozzájutott a pénzéhez (ezt mi is felettébb furcsának tartottuk).

Advertisement

Orbán Viktor erre azt válaszolta: nemhogy nem tartja furcsának, hanem ő rendelte el, mert amikor a Buda-Cash bedőlt, azt az értékelést kapták, hogy dominóhatás érvényesülhet, ilyenkor pedig "egyetlen forintnyi közpénzt sem szabad tartani" brókercégeknél, mert:

Félő volt ugyanis, hogy elindul egy lavina hatás, és úgy járnak mint az a 67 önkormányzat, amely jelentős összeget helyezett el egy másik ilyen cégben.

Advertisement

Akik tehát Szijjártó menesztéséről álmodoztak, azoknak még pár évet várniuk kell.

A fotón Orbán Viktor Fodor Tamás soproni polgármester társaságában látható a mai sajtótájékoztatón.

Advertisement

UPDATE: Az MTI frissítette a korábbi rövidhírt Orbán Viktor alábbi mondatával:

A kormány ülésén hozott rendelkezés úgy szólt - mondta a miniszterelnök -, hogy minden minisztériumnak át kell néznie, van-e pénzügyi kapcsolata brókercégekkel, "állomásoztat-e" náluk közpénzt, és ha igen, azonnal vonja ki onnan, mert ilyen, "dominóhatással fenyegetett" időszakban "egyetlen forintnyi közpénzt sem szabad tartani" brókercégeknél.

Advertisement

(via MTI, via Kisalföld)

Fotó: Máthé Zoltán/MTI

Advertisement

Share This Story

Get our newsletter