This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

​Maga Kádár János hívja Fideszre szavazni a fótiakat

Hihetetlen vírusvideóra bukkant a Cink. Ezt politológusok hada fogja mérföldkőnek tekinteni. "Én beismerem tévedéseimet, és csak annyit mondok, hogy hallgass a szívedre, szavazz a – hümhöm – mindegy. A hátam mögötti színt úgyis látjátok" – mondja Kádár.

Advertisement

6-8-szor hallgattam végig, mire elhittem, hogy tényleg AZT hallom. Itt bizony Kádár János meséli el, hogy megtért, és rájött, hogy ő is Fidesz-szavazó lett. A helyzet nehéz, de van megoldás: az ő kedvenceire kell szavazni.

Kádár egy netes vírusvideónak szánt, de egyelőre be még nem robbant filmen agitál a Fidesz mellett. A felvételt Seszták Szabolcs színész készítette és töltötte fel a Youtube-ra.

Advertisement

Seszták kisebb színpadi és filmes epizódszerepek mellett sokat szinkronizál. A két legérdekesebb dolog vele kapcsolatban a Wikipedián, hogy Sólyom László unokaöccse, illetve, hogy ő a TV2 Híradójának hivatalos hangja. És a jelek szerint a fóti fideszé. Jellemző a Wikipediára mint forrásra, hogy az érintett elmondta: nem unokaöccse Sólyomnak, és ugyan tényleg évekig dolgozott TV2-nél, de a Naplónál. Viszont unokatestvére Seszták Miklós miniszternek.

Bármi más helyzetben természetesen azt hinném, hogy ez vicc, és itt egy ellenzéki érzelmű, de legalábbis erősen Fidesz-kritikus valaki csinál poént abból, hogy az antikommunista retorika ellenére a Fidesz és az Orbán mennyire hasonult az MSZMP-hez és Kádárhoz.

Advertisement

De itt egyáltalán nem erre utalnak a dolgok. Seszták feltöltött videói között ugyanis van több sima fideszes választási kampányfilm – ezeket, ha jól hallom, ő maga mondta föl –, tehát emberünk minimum nem bősz antiorbánista. Ilyenekre gondolok:

Paródia is akad még tőle hasonló, ezen a pompás szkeccsen például Kabos Gyula, a legendás filmkomikus tesz hitet a Fidesz mellett:

Ezen pedig Semir Gerkhan a Cobra 11-ből jelenti a központnak, hogy Fóton miért a Fidesz jelöltjei a legjobbak:

Mivel nem tudtam eldönteni, hogy hányadán is álljak Kádárral, megkerestem cseten Sesztákot. A színész annyit mondott, hogy a klipet figyelemfelkeltésnek szánta, a szpotjaival a helyi Fideszt segíti, ezzel a kádárossal meg arra akar buzdítani, hogy minél többen menjenek el szavazni.

Advertisement

A végeredmény szerintem politikai véleménytől függetlenül mindenkinek igen szórakoztató. Annak is, aki kiborul rajta, hogy ennyire nem szégyellik a kádárizmust, meg annak is, aki egészen mást gondol erről, sőt annak is, aki semmit sem.

Share This Story

Get our newsletter