ErrŇĎl √≠r hosszabb riportot a Vice magazin, kit√©rve az √°sotthalmi rendŇĎr√∂kre, akik att√≥l f√©lnek, a koszov√≥iakt√≥l kapj√°k el az ebol√°t.

Daniel Nolan √©s T√≥th Csaba Tibor a cikkben v√©gigk√∂vetik egy koszov√≥i menek√ľlt √ļtj√°t a tiltott hat√°r√°tl√©p√©stŇĎl kezdve a budapesti sz√°llod√°n √°t eg√©szen addig, hogy aut√≥val hagyja el a hat√°rt Ausztria fel√©.

A cikk rendk√≠v√ľl riaszt√≥ k√©pet fest Koszov√≥r√≥l, amely m√°sf√©l √©vtizede nem tud fel√©p√ľlni a h√°bor√ļb√≥l, √©s ahonn√©t napi ezer bev√°ndorl√≥ l√©pi √°t a szerb‚Äďmagyar hat√°rt. Szeptember √≥ta 30 ezer hat√°rs√©rtŇĎt fogtak a magyar rendŇĎr√∂k, m√≠g 2013-ban m√©g √∂sszesen csak hatezret.

A koszov√≥iak t√∂bbs√©ge nem tudja, hogy ellent√©tben a 90-es √©vekkel m√°r nem sz√°m√≠tanak politikai menek√ľltnek az EU-ban, √©s k√∂ny√∂rtelen√ľl visszatoloncolj√°k, akiket elkapnak. A ny√≠rb√°tori menek√ľltt√°borba ker√ľlnek, onnan p√°r h√©t ut√°n k√ľldik haza ŇĎket Koszov√≥ba, ahol m√°r nem sok minden√ľk maradt, hiszen minden p√©nz√ľket a kiv√°ndorl√°sra k√∂lt√∂tt√©k.

A Vice cikke nem mulasztja el megeml√≠teni Rog√°n Antal tegnapi sajt√≥t√°j√©koztat√≥j√°t sem, √©s azt, hogy t√ľntetŇĎk azt k√©rdezt√©k tŇĎle, mikor fog sajt√≥t√°j√©koztat√≥t tartani a Magyarorsz√°gr√≥l kiv√°ndorl√≥kr√≥l is.

Advertisement

Fotó: Kovács Tamás/MTI