This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Ma indul a kampány, de ez biztos nem az

Illustration for article titled Ma indul a kampány, de ez biztos nem az

Már csak 50 nap van hátra a választásokig, ezért mától, február 15-től indul az igazi, közjogi értelemben vett választási kampány. A lényeg a következő:

Kampánytevékenység a kampányeszközök kampányidőszakban történő felhasználása és minden egyéb kampányidőszakban folytatott tevékenység a választói akarat befolyásolása vagy ennek megkísérlése céljából.

Advertisement

Ilyenkor van esély arra, hogy elkapj a buszon vagy az utcán egy-egy politikusról szóló beszélgetést. Olyan emberek, akik sosem foglalkoznak politikával, elkezdik megbeszélni, melyik plakát tetszik nekik, melyik nem, és megkérik a folyamatosan Hír TV előtt lógó rokont, hogy mondja meg, ő kit választana. Aztán vagy hallgatnak rá, vagy nem. Beérnek azok a politikusok által unalomig súlykolt kifejezések mint a rezsicsökkentés, trafikmutyi, Paks, jobban teljesít. Ezeket hallani vissza emberek szájából.

Én a 2006-os kampány idején még gyerek voltam, nem emlékszem rá. A 2010-es viszont él bennem. Itt az idő, csak a Fidesz! Elmúlt nyolc év. Akkor azt hittük, kétség sem fér ahhoz, hogy Gyurcsány Ferenc végképp megbukott. Ma évet fog értékelni, és az ATV élőben adja, én meg PP-zem majd. Mindenki le akarta váltani az MSZP-t, a megújulásban senki sem hitt, a Fidesz szándékairól pedig senki nem tudott semmi biztosat, normális program sem volt.

Advertisement

És megint ez van. Itt vagyunk, február 15-én és a nagy semmit tartjuk a kezünkben. Ha legalább valami egészségesen demagóg, szaftos, bevállalós program lenne az ellenzéki oldalon, amit kommunikálni is képesek, az asztalra csaphatnánk, hogy ez igen, ez már kampány! Pedig mindenki azt írja, hogy ez lesz a valaha volt legdurvább. Szerintem nincs semmi. Az, hogy bohócot rajzoltat Habony Árpád Bajnai mellé, az, hogy Simicskát fölteszi a plakátra Ron Werber, az lejáratásnak is gyenge.

A rezsicsökkentés van, a rezsiharc és a rezsifórum. Meg ennek a tagadása. Az MSZP-nek van egy programnak nevezett PDF a honlapján, amiről már senki nem tudja, hogy micsoda. Közös lista, közös jelöltek vannak. Közös honlap, közös program, közös facebook oldal sehol. Rossz hírem van: az úgynevezett ellenzéki összefogásról az MSZP-n, a DK-n, az Együtt-PM-en és Fodor Gáboron kívül körülbelül senki nem tud. Ebben a "programban" szerepel egy ilyen mondat:

A kisebb keresetűek kevesebbet, a gazdagok többet fizetnek majd.

A progresszív adózás igazán lehetne az ellenzéki rezsicsökkentés. Sok a szegény, kevés a gazdag. A negatív hatásai rejtetten és késve jelentkeznek. Mégsem ez üvölt az Összefogás plakátjairól. Szóval ma indulhatna a kampány, de ez nem kampány, ez lófasz. Iszom egy kávét még a Gyurcsány előtt. Szóljatok, ha végre valaki felborította az asztalt.

Advertisement

[Kép: elkapunk tumblr]

Share This Story

Get our newsletter