Az elm√ļlt napokban kiestem kiss√© a futball-vil√°gbajnoks√°g ritmus√°b√≥l, r√°ad√°sul olyan f√°radt voltam tegnap is, hogy nem b√≠rtam √©bren kiv√°rni Mexik√≥ szuper diadal√°t, pedig hogy √∂r√ľltem volna! Na de mindegy, megpr√≥b√°lom felvenni a fonalat megint, h√°tha siker√ľl.

Az igazs√°ghoz tarztozik, hogy egy-k√©t mecset az√©rt n√©gynapos t√°vols√°gi kir√°ndul√°som alatt is l√°ttam, ha eg√©szben nem is, legal√°bb r√©szben, vagyis tudom, mi minden t√∂rt√©nt, ezen bel√ľl is k√ľl√∂n√∂sen a Costa Rica-i csoda ok√°n repes a lelkem. Eml√≠t√©sre m√©lt√≥nak tartom tov√°bb√°, hogy a brazilok v√©gre elkezdtek futballozni, hogy az angolok m√°r megint leszerepeltek, hogy a portug√°lok t√∂ketlenebbek, mint valaha ‚Äď b√°r ez a vide√≥, amit kiraktam most illusztr√°ci√≥nak, nem semmi ‚Äď, hogy a nagy hipszterkedvenc belg√°k nyernek ugyan, de borzalmasan j√°tszanak, √©s hogy az oroszok annyira ki√°br√°nd√≠t√≥ak, mintha m√°r majdnem magyarok lenn√©nek. K√°r, hogy a negat√≠v sz√≠nben felt√ľntetettek k√∂z√ľl nem mehet haza a csoportk√∂r ut√°n mind egyszerre.

Olaszorsz√°g‚ÄďUruguay d√©lut√°n hatkor. Ma is hazak√ľldenek egy vil√°gbajnokot. Nem is tudom, melyik√ľk hi√°nyozna nekem kev√©sb√©. Az olaszok az angolok ellen legal√°bb j√≥k voltak, az uruguayiak viszont m√°r √©vtizedek √≥ta csak azzal v√©tetik magukat √©szre, hogy a leg√°rtatlanabb szitu√°ci√≥ban is felrugdoss√°k az ellenf√©l driblizgetŇĎ j√°t√©kosait. Vagy √©pp torkon v√°gnak valakit, ha szembej√∂n, mint Godin azt a szeg√©ny fiatal angolt. De t√©nyleg, ez egy h√ľlye helyzet, nem annak fogok majd √∂r√ľlni, hogy tov√°bbjut a gyŇĎztes, hanem annak, hogy kiesik a vesztes. Itt jegyzem meg: Orosz P√©ter olaszdrukker koll√©ga, ha minden j√≥l megy, Budapest egyik legjobb talj√°n √©tterm√©bŇĎl jelentkezik majd be a meccsrŇĎl √©lŇĎben.

Advertisement

Anglia‚ÄďCosta Rica d√©lut√°n hatkor. Ennek az √∂sszecsap√°snak semmi jelentŇĎs√©ge nincs m√°r. Rem√©lem, az angolok szereznek legal√°bb egy pontot, cs√ļnya lenne, ha null√°val menn√©nek haza, hiszen ann√°l az√©rt sokkal jobban tett√©k-vett√©k, legal√°bbis az olaszok ellen, √©s egyszer tal√°n m√©g lesz belŇĎl√ľk valami.

Jap√°n‚ÄďKolumbia este t√≠zkor. Na a C csoport, az pl√°ne izgalmas, √©s nem is kicsit, hanem nagyon. Kolumbia m√°r nyolcadd√∂ntŇĎs, r√°ad√°sul csoportelsŇĎ, teh√°t az olaszokkal vagy az uruguayiakkal randev√ļzik. Akkor is, ha kikap a jap√°nokt√≥l. A jap√°nok viszont csak akkor mehetnek tov√°bb, ha nyernek, √©s ha a g√∂r√∂g√∂k is verik Elef√°ntcsontpartot. Sok-sok m√©rget nem venn√©k erre, de az √≠gy is fix, hogy Jap√°n belead majd apait-anyait, mert olyan.

Advertisement

G√∂r√∂gorsz√°g‚ÄďElef√°ntcsontpart este t√≠zkor. Tipikus ki-ki meccs. Ha Afrika nyer ‚Äď nagyon szeretn√©m! ‚Äď, ott van a tizenhat k√∂z√∂tt, √©s Costa Ric√°val j√°tszik. Ha Eur√≥pa nyer, akkor vagy nagyon kell nyernie, vagy ki kell im√°dkoznia, hogy Jap√°n ne nyerjen. Ha lenne p√©nzem, √©s fogadhatn√©kom is ‚Äď nincs ‚Äď, Elef√°ntcsontpartra tenn√©m, a g√∂r√∂g√∂kre nem sz√≥rn√©k el egy √°rva fill√©rt sem. De sose lehet tudni, 2004 √≥ta b√°rmi megt√∂rt√©nhet.