Ma este megpróbálok az oroszoknak szurkolni, de nem lesz könnyű

Már többen jöttek azzal, kajánkodva, hogy hogy viselem, hogy ilyen töketlenek az oroszok a futball-világbajnokságon. Hát úgy, hogy nem érdekelnek. Az orosz labdarúgásból soha nem lesz semmi, kamu az egész, arra jó, hogy az orosz jégkorongtól elvegyen egy csomó tehetséget.

Annak a felhajtásnak, amit csinálni próbálnak, nincs semmi értelme. A nagyon erős középcsapat a maximum, amit ki tudnak hozni a válogatottból, és Bajnokok Ligáját sem fognak nyerni soha, hiába ölik a milliárdokat a klubokba. A labdarúgás nem az oroszok sportja, és kész. Oké, hogy még Szovjetunió korukban nyertek Európa-bajnokságot és talán olimpiát is, meg voltak dobogós helyezéseik pluszban, csak hát akkor is az ukránok meg a grúzok vitték a hátukon a prímet. Igen, azt is tudom, hogy már Oroszország korukban elődöntősök voltak az Eb-n – hat évvel ezelőtt –, de az kivétel volt, és ez az elmúlt években világossá is vált.

Advertisement

És hát nem is tudnak lázba hozni. Ezzel a játékkal, amit csinálnak? Akkor már százszor inkább Svájc vagy Costa Rica. De még a korábban rettenetes görögök is többet mutattak.

Egyesült Államok–Németország délután hatkor. Mennyit lehet kaszálni a fogadóirodáknál a döntetlennel? Ebbe a meccsbe azért fogok belenézni, hogy megfigyeljem, lehet-e még egyszer ugyanolyat csinálni, mint az 1982-es NSZK–Ausztrián. Az akkori gurigázásnál nem sok szégyenletesebb kilencven percet ismert az egyetemes futball-vb-történelem. Másfelől persze reménykedek is, hogy kedvenc németjeim – a Ghána elleni izzadós döntetlen után még rokonszenvesebbek – hátha mégis odarteszik magukat. Viszont Amerikát megint csak szívesen látnám a továbbiakban is. Melyik ujjamat harapjam meg?

Ghána–Portugália délután hatkor. Ez egy ki-ki meccs lenne, mármint akkor, ha a németek és az amerikaiak nem játszanának döntetlent. Mondjuk Portugáliának rengeteg góllal kellene nyernie, hogy beérje a másik meccs vesztesét. Ghánához közelebb van az áhított továbbjutás, de még így is nagyon-nagyon távol. Nem lehetne, hogy ebből a csoportból három csapat menjen a tizenhat közé?

Dél-Korea–Belgium este tízkor. Belgium hiába játszott eddig gyalázatosan, már készülhet a nyolcaddöntőre. Ezek ellen az ellenfelek ellen – Oroszország, Algéria – ennyi is elég volt. Lehet, hogy a koreaiak ellen is elég lesz, bár úgy, hogy tét már nincs, nem biztos. Ugyanakkor ez az ázsiai csapat sem az, ami a kilencvenes években, a mostani szövetségi kapitány Hong Mjungbo fénykora idejében volt, és nem is az, ami 2002-ben úgy jutott vb-elődöntőbe, ahogy. Ráadásul győzelemmel sem nagyon lesz meg a második hely.

Advertisement

Oroszország–Algéria este tízkor. Arra a második helyre ugyanis több eséllyel pályázik ez a két csapat. Ha a koreaiak nem nyernek a belgák ellen nagyon, akkor emennek a párharcnak a győztese folytathatja – aligha sokáig, hiszen nagy valószínűséggel a németeket kapják a következő menetben. Az oroszok szánalmasak voltak, a francia B-válogatott viszont gyönyörűen odatette magát másodjára, így most is inkább nekik hiszek. Éjfélre minden kiderül.

Share This Story

Get our newsletter