This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Vajon elfogadják ma Lázár reklámadó-csökkentő javaslatát?

Illustration for article titled Vajon elfogadják ma Lázár reklámadó-csökkentő javaslatát?

Úgy tűnik, nem a Fidesz kezdeményezte a tárgyalásokat az RTL-csoporttal, hanem az EU rosszallása kényszerítette rá az egyezkedésre Lázárékat.

Advertisement

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a Fidesz frakcióülésén nyújtja be a javaslatot, melyre elsősorban uniós aggályok kényszerítik a kormányt.

Legalábbis erről beszélt tegnap este Lázár János az MTI-nek, kiemelve, hogy a kormány tavaly augusztus óta folyamatosan kap formális és informális jelzéseket arról, hogy az Európai Bizottság Versenypolitikai Főigazgatóságának komoly aggályai vannak a magyarországi reklámadóval kapcsolatban.

Advertisement

Ezért a sávos rendszer helyett a jövőben a reklámadó egykulcsos lenne, a mértékéről pedig Lázár csak annyit mondott, hogy az EU-ban Ausztriában van a legmagasabb reklámadó, ahol öt százalékos.

Azt is elmondta, hogy az RTL-csoporttal folytatott tárgyalások is uniós ösztönzésre indultak meg, vagyis ellentmond annak a múlt heti sajtóértesülésnek, mely szerint a Fidesz kereste meg az alkujavaslattal az RTL-t, cserébe a híradó puhítását követelve.

Advertisement

Az Index szerint az RTL híradójának irányvonalát is érintő alkuról szóló pletykák Fidesz-közeli körökből származnak, állítólag így próbálják kommunikációs szempontból menteni a meghátrálást, az RTL-t tulajdonló Bertelsman-csoport cáfolja is, hogy a híradó irányvonalán bármit is változtatnának.

Annyi biztos, hogy ma a Fidesz-KDNP képviselőcsoportja kihelyezett frakcióülést tart Mezőkövesden, ahol Lázár javasolni fogja a reklámadó jelenlegi formájának megváltoztatását.

Share This Story

Get our newsletter