√ögy tŇĪnik, nem a Fidesz kezdem√©nyezte a t√°rgyal√°sokat az RTL-csoporttal, hanem az EU rosszall√°sa k√©nyszer√≠tette r√° az egyezked√©sre L√°z√°r√©kat.

A Minisztereln√∂ks√©get vezetŇĎ miniszter a Fidesz frakci√≥√ľl√©s√©n ny√ļjtja be a javaslatot, melyre elsŇĎsorban uni√≥s agg√°lyok k√©nyszer√≠tik a korm√°nyt.

Legal√°bbis errŇĎl besz√©lt tegnap este L√°z√°r J√°nos az MTI-nek, kiemelve, hogy a korm√°ny tavaly augusztus √≥ta folyamatosan kap form√°lis √©s inform√°lis jelz√©seket arr√≥l, hogy az Eur√≥pai Bizotts√°g Versenypolitikai FŇĎigazgat√≥s√°g√°nak komoly agg√°lyai vannak a magyarorsz√°gi rekl√°mad√≥val kapcsolatban.

Ez√©rt a s√°vos rendszer helyett a j√∂vŇĎben a rekl√°mad√≥ egykulcsos lenne, a m√©rt√©k√©rŇĎl pedig L√°z√°r csak annyit mondott, hogy az EU-ban Ausztri√°ban van a legmagasabb rekl√°mad√≥, ahol √∂t sz√°zal√©kos.

Azt is elmondta, hogy az RTL-csoporttal folytatott t√°rgyal√°sok is uni√≥s √∂szt√∂nz√©sre indultak meg, vagyis ellentmond annak a m√ļlt heti sajt√≥√©rtes√ľl√©snek, mely szerint a Fidesz kereste meg az alkujavaslattal az RTL-t, cser√©be a h√≠rad√≥ puh√≠t√°s√°t k√∂vetelve.

Advertisement

Az Index szerint az RTL h√≠rad√≥j√°nak ir√°nyvonal√°t is √©rintŇĎ alkur√≥l sz√≥l√≥ pletyk√°k Fidesz-k√∂zeli k√∂r√∂kbŇĎl sz√°rmaznak, √°ll√≠t√≥lag √≠gy pr√≥b√°lj√°k kommunik√°ci√≥s szempontb√≥l menteni a megh√°tr√°l√°st, az RTL-t tulajdonl√≥ Bertelsman-csoport c√°folja is, hogy a h√≠rad√≥ ir√°nyvonal√°n b√°rmit is v√°ltoztatn√°nak.

Annyi biztos, hogy ma a Fidesz-KDNP k√©pviselŇĎcsoportja kihelyezett frakci√≥√ľl√©st tart MezŇĎk√∂vesden, ahol L√°z√°r javasolni fogja a rekl√°mad√≥ jelenlegi form√°j√°nak megv√°ltoztat√°s√°t.