This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

​Ma délután krumpliért kaphatsz patinás műalkotást

Illustration for article titled ​Ma délután krumpliért kaphatsz patinás műalkotást

Két fotóművész kiállítás gyanánt alapvető élelmiszerekért ad cserébe rongált fényképeket. Ideális program buli előtt!

Advertisement

Ha van pár kiló elfekvő krumplid, babod vagy karfiolod, koncepciózus modern művészeti alkotással távozhatsz a Random Galériából. De a liszt és a gyertya is játszik! Itt nyílik pénteken hatkor Kaulics Viola és Lázár Alexandra Emese "Értécash" című kiállítása. (A tárlat szóvicces címe miatt elpusztult agysejtjeidért én kérek elnézést.)

Maguk a művészek így magyarázzák el, miről van itt szó:

Kiállításunk olyan korábban megsérült munkáinkból, felkasírozott, keretezett fotóinkból áll, amik a műtárgypiacon már értéktelenné váltak, gyakorlatilag "selejtesek".

A fotó sokszorosíthatósága révén felvet bizonyos kérdéseket az egyediség és értékesség témakörében, de ebben az esetben a sérülés egyedivé is teszi az egyébként szériaszámmal ellátott munkákat, melyek már egyedi jegyekkel rendelkeznek.

Képeinket, mivel sérülésükből fakadóan - a klasszikus műtárgypiaci értelemben- értéktelenek, nagyobb tételű alap élelmiszerek cseréjére bocsátjuk. Megvásárolhatóak például 10 kg burgonyáért, rizsért, lisztért, étolajért, gyertyáért, gyufáért stb. A túléléshez szükséges alap eszközökért.

Advertisement

Most nézd meg, hogy hangzik ugyanez az egyik művész pasijának szemszögéből, aki egyébként gawkeres kollégám:

Ha képzőművész van a családodban az óhatatlanul azt jelenti hogy a lakókörnyezeted tele van a melóival. Néhány éves kitartó alkotómunka komoly helyhiányhoz vezethet és a művek kacattá degradálódhatnak sajnos. Mi lehet annál lehangolóbb mint amikor "mi ez a szar!?" felkiáltással félre kell hajítani egy kisplasztikát vagy lambdaprintet hogy eljuss a gyerek biciklijéig.

A csajomék a Random galériával próbálnak megoldást találni erre az égető problémára egy kiállítás keretében.

Advertisement

Jó csereberét mindenkinek!

Share This Story

Get our newsletter