Két fotóművész kiállítás gyanánt alapvető élelmiszerekért ad cserébe rongált fényképeket. Ideális program buli előtt!

Ha van pár kiló elfekvő krumplid, babod vagy karfiolod, koncepciózus modern művészeti alkotással távozhatsz a Random Galériából. De a liszt és a gyertya is játszik! Itt nyílik pénteken hatkor Kaulics Viola és Lázár Alexandra Emese "Értécash" című kiállítása. (A tárlat szóvicces címe miatt elpusztult agysejtjeidért én kérek elnézést.)

Maguk a művészek így magyarázzák el, miről van itt szó:

Kiállításunk olyan korábban megsérült munkáinkból, felkasírozott, keretezett fotóinkból áll, amik a műtárgypiacon már értéktelenné váltak, gyakorlatilag "selejtesek".

A fotó sokszorosíthatósága révén felvet bizonyos kérdéseket az egyediség és értékesség témakörében, de ebben az esetben a sérülés egyedivé is teszi az egyébként szériaszámmal ellátott munkákat, melyek már egyedi jegyekkel rendelkeznek.

Képeinket, mivel sérülésükből fakadóan - a klasszikus műtárgypiaci értelemben- értéktelenek, nagyobb tételű alap élelmiszerek cseréjére bocsátjuk. Megvásárolhatóak például 10 kg burgonyáért, rizsért, lisztért, étolajért, gyertyáért, gyufáért stb. A túléléshez szükséges alap eszközökért.

Advertisement

Most nézd meg, hogy hangzik ugyanez az egyik művész pasijának szemszögéből, aki egyébként gawkeres kollégám:

Ha képzőművész van a családodban az óhatatlanul azt jelenti hogy a lakókörnyezeted tele van a melóival. Néhány éves kitartó alkotómunka komoly helyhiányhoz vezethet és a művek kacattá degradálódhatnak sajnos. Mi lehet annál lehangolóbb mint amikor "mi ez a szar!?" felkiáltással félre kell hajítani egy kisplasztikát vagy lambdaprintet hogy eljuss a gyerek biciklijéig.

A csajomék a Random galériával próbálnak megoldást találni erre az égető problémára egy kiállítás keretében.

Advertisement

Jó csereberét mindenkinek!