This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Ma a Szaharában zuhant le egy utasszállító

Illustration for article titled Ma a Szaharában zuhant le egy utasszállító

Ukrajna és Tajvan után ismét lezuhant egy repülőgép. Az Air Algérie AH5017-es járata Burkina Faso fővárosából, Ouagadougouból tartott Algírba, amikor Mali felett eltűnt.

Advertisement

Helyi idő szerint 1:17-kor szállt fel (Burkina Faso két időzónával van Magyarországtól nyugatra), 1:38-kor egy vihar miatt útvonal-módosítást kért, majd nem sokkal ezután elveszítették vele a kapcsolatot a földi irányítók. 116 emberrel a fedélzetén repült.

A McDonnell Douglas MD-83-as utasszállítón az Air Algérie szóvivője szerint 50 francia, 24 burkinai, 8 libanoni, 4 algériai, 2 luxemburgi, és 1-1 belga, svájci, nigériai, kameruni, ukrán és román állampolgár utazott.

Advertisement
Illustration for article titled Ma a Szaharában zuhant le egy utasszállító

500 kilométerre Algéria határától, az észak-mali Gao felett tűnt el a gép. A környéken polgárháború zajlik, a tuareg MNLA harcol a bamakói kormány ellen, de a kelet-ukrajnai szeparatistákkal szemben nekik nincs olyan fegyverük, amivel le lehetne lőni egy 10 kilométer magasan repülő utasszállítót. Jelenleg az a legvalószínűbb, hogy baleset történt. Egy algériai légiirányító azt nyilatkozta a Reutersnek, hogy a gép lezuhant, de ennél többet nem mondott. A roncsokat a francia légierő keresi.

Advertisement

Egy héten belül ez a harmadik utasszállító, ami lezuhant. Múlt csütörtökön a Malaysian Airlines MH17-es járatát lőtték le Kelet-Ukrajna felett, 298 ember halálát okozva, tegnap pedig a TransAsia Airways GE222-es járata zuhant le Tajvan egyik szigetén, 48-an haltak meg.

Advertisement

Fotó: AP Photo/Kevin Cleynhens (nem a konkrét gép, de így nézett ki, a Swiftair tulajdonában lévő repülőt üzemeltette az Air Algérie)

Share This Story

Get our newsletter