Illustration for article titled Ma 50-en haltak meg Luganszkban. A helyzet durvább, mint valaha

Ha azt hittétek volna, hogy a harcoló felek elgondolkodnak a tegnapi katasztrófa után, és legalább pár napra megpihennek, óriásit tévedtetek. Bár a lázadók csütörtökön még felvetették, legyen tűzszünet, amíg kiderül, pontosan mi történt a maláj géppel, mára elfelejtették ezt.

Advertisement

Ugyanígy az ukrán kormányerők sem hagytak fel a jórészt a felkelők kezén lévő Luganszk ostromával. A tüzérség által lőtt nagyvárosban csak egyetlen lövedék nyolc ember életét oltotta ki a hírek szerint, amikor egy gyalogosátjáróba csapódott. A ma meghaltak száma az ukrán lapok szerint ötven körül lehet Luganszkban.

Advertisement

A Donyecki Népköztársaság nevű képződmény vezérei közben egész nap összevissza hazudoztak, Sztrelkov hadügyminiszter – ennek nevezi magát – odáig ment, hogy azt állítsa, az embereik többnapos halottakat is találtak a lelőtt gép roncsai között. Mondta azt is, hogy a harcoknak folytatódniuk kell, de ettől még a Boeinget nyugodtan vizsgálhatja bármilyen nemzetközi bizottság. Őket majd nem bántják.

Az összecsapások egyébként legalább négy városban zajlanak most, köztük Donyeckben is.

Advertisement

És a legdurvább, amit minden konteónál kevésbé szívesen szertnék elhinni: e szerint a hír szerint többen próbálkoztak azzal, hogy az áldozatoknál talált bankkártyákról pénzt vegyenek le. Anton Gerascsenko, az ukrán belügyminiszter tanácsadója arra biztatta a hozzátartozókat, hogy mielőbb zároltassák a számlákat.

Advertisement

Share This Story

Get our newsletter