Illustration for article titled Luis Figo Sepp Blatter fizetett ügynöke!

Legalábbis semmi más értelmes magyarázat nincs arra, hogy még Blatterénél is nagyobb hülyeségek szerepelnek a programjában.

Advertisement

A portugálok egykori klasszis futballistája egyike annak a három Fifa-elnökjelöltnek, akik megpróbálják legyőzni a sötét nagyurat, és ma ismertette a programját a Wembleyben.

Amivel már rögtön felbosszantott, az az, hogy a már most is túlméretezettnek tűnő vébélétszámot felemelné 32-ről minimum 40-re, sőt, azt sem tartja kizártnak, hogy 48 csapatos világbajnokság legyen, méghozzá két, 24-24 csapatos szimultán tornával, melyet két különböző földrészen is rendeznének. (A kieséses szakasz aztán már csak egy országra korlátozódna.)

És mivel indokolja, hogy ez a komplett baromság, ami teljesen érdektelenné és követhetetlenné tenné a csoportmeccseket, ez jó lenne? "Nemcsak több ország vehetne részt a vébén, de még több jövedelme származna a Fifának, melyet a játék globális fejlesztésére költhetne." Hát persze! Semmi sem jobb szempont, minthogy minél több pénze legyen a híresen átláthatóan gazdálkodó fociszövetségnek!

És mielőtt itt nekilátnánk örömködni, hogy végre megint kijuthatunk egy vébére: a plusz létszámot is Európán kívüli csapatokkal tervezi feltölteni Figo, hiszen milyen jók voltak már az afrikai csapatok tavaly is, mi? (Egy kivétellel nézhetetlenek voltak mind.) Szóval, ez majdnem akkora baromságnak tűnik, mint a téli vébé.

Advertisement

Bevezetné aztán az ideiglenes kiállítást is a fociban, illetve eltörölné a tétlen lest, vagyis visszatérne ahhoz az értelmezéshez, hogy a támadó attól függetlenül is lesen van, hogy játékba avatkozik-e vagy sem. Tényleg kell még egy szög a támadó foci koporsójába!

Advertisement

Ezek után nem tudok másra gondolni, minthogy Figo Blatter trójai falova, hiszen ekkora hülyeségek láttán én is inkább a vén svájci gengszterre szavaznék. (A másik két kihívó egyébként Ali bin al-Husszein jordán herceg, FIFA-alelnök és Michael van Praag, a holland szövetség elnöke.)

(via BBC)

Fotó: Getty Images

Share This Story

Get our newsletter