Legal√°bbis semmi m√°s √©rtelmes magyar√°zat nincs arra, hogy m√©g Blatter√©n√©l is nagyobb h√ľlyes√©gek szerepelnek a programj√°ban.

A portug√°lok egykori klasszis futballist√°ja egyike annak a h√°rom Fifa-eln√∂kjel√∂ltnek, akik megpr√≥b√°lj√°k legyŇĎzni a s√∂t√©t nagyurat, √©s ma ismertette a programj√°t a Wembleyben.

Amivel m√°r r√∂gt√∂n felbosszantott, az az, hogy a m√°r most is t√ļlm√©retezettnek tŇĪnŇĎ v√©b√©l√©tsz√°mot felemeln√© 32-rŇĎl minimum 40-re, sŇĎt, azt sem tartja kiz√°rtnak, hogy 48 csapatos vil√°gbajnoks√°g legyen, m√©ghozz√° k√©t, 24-24 csapatos szimult√°n torn√°val, melyet k√©t k√ľl√∂nb√∂zŇĎ f√∂ldr√©szen is rendezn√©nek. (A kies√©ses szakasz azt√°n m√°r csak egy orsz√°gra korl√°toz√≥dna.)

√Čs mivel indokolja, hogy ez a komplett baroms√°g, ami teljesen √©rdektelenn√© √©s k√∂vethetetlenn√© tenn√© a csoportmeccseket, ez j√≥ lenne? "Nemcsak t√∂bb orsz√°g vehetne r√©szt a v√©b√©n, de m√©g t√∂bb j√∂vedelme sz√°rmazna a Fif√°nak, melyet a j√°t√©k glob√°lis fejleszt√©s√©re k√∂lthetne." H√°t persze! Semmi sem jobb szempont, minthogy min√©l t√∂bb p√©nze legyen a h√≠resen √°tl√°that√≥an gazd√°lkod√≥ focisz√∂vets√©gnek!

√Čs mielŇĎtt itt nekil√°tn√°nk √∂r√∂mk√∂dni, hogy v√©gre megint kijuthatunk egy v√©b√©re: a plusz l√©tsz√°mot is Eur√≥p√°n k√≠v√ľli csapatokkal tervezi felt√∂lteni Figo, hiszen milyen j√≥k voltak m√°r az afrikai csapatok tavaly is, mi? (Egy kiv√©tellel n√©zhetetlenek voltak mind.) Sz√≥val, ez majdnem akkora baroms√°gnak tŇĪnik, mint a t√©li v√©b√©.

Advertisement

Bevezetn√© azt√°n az ideiglenes ki√°ll√≠t√°st is a fociban, illetve elt√∂r√∂ln√© a t√©tlen lest, vagyis visszat√©rne ahhoz az √©rtelmez√©shez, hogy a t√°mad√≥ att√≥l f√ľggetlen√ľl is lesen van, hogy j√°t√©kba avatkozik-e vagy sem. T√©nyleg kell m√©g egy sz√∂g a t√°mad√≥ foci kopors√≥j√°ba!

Ezek ut√°n nem tudok m√°sra gondolni, minthogy Figo Blatter tr√≥jai falova, hiszen ekkora h√ľlyes√©gek l√°tt√°n √©n is ink√°bb a v√©n sv√°jci gengszterre szavazn√©k. (A m√°sik k√©t kih√≠v√≥ egy√©bk√©nt Ali bin al-Husszein jord√°n herceg, FIFA-aleln√∂k √©s Michael van Praag, a holland sz√∂vets√©g eln√∂ke.)

Advertisement

(via BBC)

Fotó: Getty Images