Lógós favágók? Nem! Drogosok!

A könyöktörés tekintélyelvű mesterénél, Steven Seagalnál csak Trokán Pétert tisztelem jobban. Régi vágyam, hogy egyszer filmet forgassak az erdészről, aki úgy csavargatja a szemetelő kamaszok kezét, mint Seagal Richie Madano karját a Törvényre törve c. klasszikusban.

Addig is, amíg a pénzt összekalapozom a filmre, itt van a magyar televíziózás pápája, Horváth Ádám tanulmánya a Szomszédokból, amely olyan, mint a Biblia: mindenre van benne aktuális szentencia. A rezsicsökkentéssel már bebizonyosodott, hogy kormányszintű politizálást lehet építeni a Szomszédok-függőkre, nem meglepő, hogy Habony Árpád a szimatával megtalálta a kábítószereseket is. Elvégre a gazdagréti falanszterre ők jelentették a legnagyobb veszélyt a múlt nélküli kiflitolvajok és a semmiből felbukkanó vadorzók után:

Akinek még ez sem elég, forgassa Tolnai Kálmán kriminálpedagógus Kábulat című könyvét 1986-ból, heroincsempész kamionosokkal, "adyért" hempergő cigánylányokkal, két buli után elkurvuló gimnazistalányokkal és a kábítószerezés miatt elsüllyedt, félévkor megbukott, év végén kirúgott jó tanuló, jó sportolókkal. Mi rémüldözve olvastuk a gyerekkönyvtárban, hogy ilyen a világ. A magyar Rekviem egy álomért.

Advertisement

Share This Story