A könyöktörĂ©s tekintĂ©lyelvƱ mesterĂ©nĂ©l, Steven SeagalnĂĄl csak TrokĂĄn PĂ©tert tisztelem jobban. RĂ©gi vĂĄgyam, hogy egyszer filmet forgassak az erdĂ©szrƑl, aki Ășgy csavargatja a szemetelƑ kamaszok kezĂ©t, mint Seagal Richie Madano karjĂĄt a TörvĂ©nyre törve c. klasszikusban.

Addig is, amĂ­g a pĂ©nzt összekalapozom a filmre, itt van a magyar televĂ­ziĂłzĂĄs pĂĄpĂĄja, HorvĂĄth ÁdĂĄm tanulmĂĄnya a SzomszĂ©dokbĂłl, amely olyan, mint a Biblia: mindenre van benne aktuĂĄlis szentencia. A rezsicsökkentĂ©ssel mĂĄr bebizonyosodott, hogy kormĂĄnyszintƱ politizĂĄlĂĄst lehet Ă©pĂ­teni a SzomszĂ©dok-fĂŒggƑkre, nem meglepƑ, hogy Habony ÁrpĂĄd a szimatĂĄval megtalĂĄlta a kĂĄbĂ­tĂłszereseket is. ElvĂ©gre a gazdagrĂ©ti falanszterre Ƒk jelentettĂ©k a legnagyobb veszĂ©lyt a mĂșlt nĂ©lkĂŒli kiflitolvajok Ă©s a semmibƑl felbukkanĂł vadorzĂłk utĂĄn:

Akinek mĂ©g ez sem elĂ©g, forgassa Tolnai KĂĄlmĂĄn kriminĂĄlpedagĂłgus KĂĄbulat cĂ­mƱ könyvĂ©t 1986-bĂłl, heroincsempĂ©sz kamionosokkal, "adyĂ©rt" hempergƑ cigĂĄnylĂĄnyokkal, kĂ©t buli utĂĄn elkurvulĂł gimnazistalĂĄnyokkal Ă©s a kĂĄbĂ­tĂłszerezĂ©s miatt elsĂŒllyedt, fĂ©lĂ©vkor megbukott, Ă©v vĂ©gĂ©n kirĂșgott jĂł tanulĂł, jĂł sportolĂłkkal. Mi rĂ©mĂŒldözve olvastuk a gyerekkönyvtĂĄrban, hogy ilyen a vilĂĄg. A magyar Rekviem egy ĂĄlomĂ©rt.