T√∂k r√∂vid Google-keres√©s ut√°n loptak, ugyanis a Kreat√≠v c√≠mŇĪ rekl√°m-m√©dia szaklap log√≥j√°t ny√ļlt√°k le. Az am√ļgy megvolt, hogy a kreativit√°st is √°llamos√≠totta a korm√°ny?

Ez a f√©lelemkeltŇĎ, nem a megsz√°ll√°si eml√©kmŇĪ. Az √°llam Nemzeti Kreat√≠v Int√©zet n√©ven olyan region√°lis h√°l√≥zatot √©p√≠t ki, ami "koordin√°lja √©s t√°mogatja a kreat√≠v gazdas√°g fejleszt√©s√©ben k√∂z√∂sen r√©sztvevŇĎ piaci szereplŇĎket." Ezt az eg√©sz iz√©t a Carpathia Nemzeti Kreat√≠v Gazdas√°gfejlesztŇĎ √©s Innov√°ci√≥s Kft. nevŇĪ, √°llami tulajdon√ļ c√©g ir√°ny√≠tja.

M√°r ez is igen bizarrul hangzik, hiszen a kreat√≠vipar egyetlen megfoghat√≥ k√∂z√∂s nevezŇĎje, hogy nemhogy biztosan nem √°llami, de olyan t√°vol van az √°llamt√≥l, amennyire ez szellemileg √©s fizikailag lehets√©ges. De m√©g fur√°bb, ha az NKI weboldal√°n megn√©zz√ľk az egy√ľttmŇĪk√∂dŇĎ partnerek list√°j√°t, ahol ilyeneket tal√°lunk:

Magyar Veter√°nj√°rmŇĪvek Sz√∂vets√©ge / Jank√≥ Istv√°n eln√∂k

Szombathelyi Egyh√°zmegyei Karit√°sz

√Čs mit gondolsz, milyen c√≠mek sorakoznak az √°llami kreativit√°s weboldal√°n?

A 2015. √©vi Mil√°n√≥i Vil√°gki√°ll√≠t√°s magyar pavilonj√°nak alapkŇĎlet√©tele az ut√≥hasznos√≠t√°s helysz√≠n√©n, Szombathelyen - 2014.04.04.

A 2015. √©vi Mil√°n√≥i Vil√°gki√°ll√≠t√°s magyar pavilonj√°nak alapkŇĎlet√©tele a mil√°n√≥i Expo ter√ľleten - 2014.04.03.

Advertisement

Blikkfangos, modern, svungos, egysz√≥val KREAT√ćV!

Az√©rt foglalkoznak egy√©bk√©nt ennyit a mil√°n√≥i magyar pavilonnal, mert ŇĎk gr√ľndolt√°k a pavilont, amit a vil√°gki√°ll√≠t√°s ut√°n sz√©tszednek, hazasz√°ll√≠tanak √©s fel√°ll√≠tanak, hogy kreat√≠v k√∂zpont legyen benne. El nem merem k√©pzelni, mi lesz akkor szeg√©ny B√∂sz√∂rm√©nyi Startup Gergellyel √©s az √°ltala vezetett Design Termin√°llal, ami most az √°llam hivatalos kreat√≠v k√∂zpontja. Annyi lesz itt a v√©g√©n az √°llami kreativit√°s, hogy valami hatalmas medenc√©t kell neki √©p√≠teni, nehogy t√ļlcsorduljon.

EgyelŇĎre annyira az√©rt nem csordult t√ļ√©, hogy a hivatalos √°llami kreat√≠vloog√≥t ne egy ismert piaci sajt√≥term√©ktŇĎl lopj√°k el. Egy az egyben gyakorlatilag. De mit fog ehhez sz√≥lni az egyh√°zmegyei karit√°sz?

Advertisement

(via socialdance)