This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Lezuhant egy utasszálító Iránban, 48-an haltak meg

Illustration for article titled Lezuhant egy utasszálító Iránban, 48-an haltak meg

Vasárnap reggel lezuhant egy utasszálító repülőgép Teherán mellett. A fővároshoz közeli Mehrabad reptérről induló járatnak felszállás közben állhattak le a hajtóművei. A gép 40 utasa és a 8 fős személyzet életét vesztette, lakott területre zuhantak.

Advertisement

Az Iran-140 típusú repülőgépet a Sepahan Air légitársaság üzemeltette. Ezek a gépek jellemzően rövid útvonalakon, belföldön használatosak az országban. A Tabasba tartó repülő helyi idő szerint 9 óra 20 perckor indult a reptérről, nem sokkal utána zuhant le.

Iránban viszonylag sok légikatasztrófa történik az elöregedett repülőgépek és a rossz karbantartás miatt. Sok Boeinget az állami Iran Air flottájához például még az 1979-es iszlamista forradalom előtt Reza Pahlavi sah vásárolt. Több, az egykori Szovjetunióban gyártott repülőgép is használatban van, ezekhez egyre nehezebb alkatrészeket szerezni.

Advertisement

Legutóbb 2011-ben egy Boeing 727-es tört zuhant le kényszerleszállás közben, 2003-ban és 2009-ben pedig orosz gépekkel történt katasztrófa.

via NY Post Kép: AP Photo/Vahid Salemi

Share This Story

Get our newsletter