A fasiz√°l√≥d√≥ Magyarorsz√°g √©s a tarthatatlan rezsi miatt emigr√°l√≥ Gerend√°s P√©ter m√°jus 15-√©n tartott koncertet az RS9 Sz√≠nh√°zban. Illetve tartotta volna, ha b√°rki megjelenik, √≠rja a Bors Online. Gerend√°s azt√°n a gyors t√°voz√°st megfejelte egy igazi ‚Äúdeal with it‚ÄĚ-gesztussal, amikor be√ľlt a kocsij√°ba, ami t√∂rt√©netesen egy Lexus volt.

Munkat√°rsaink is k√≠v√°ncsiak voltak a K√∂z√©rzeti napl√≥ c√≠mŇĪ mŇĪsorra, de a nyolc √≥r√°ra hirdetett kezd√©s ut√°n negyed√≥r√°val az int√©zm√©ny vezetŇĎje k√∂z√∂lte vel√ľk, hogy a programot t√∂r√∂lt√©k. Nem √©rti, mi√©rt, de gyakorlatilag senki nem vett a 2300 forintos jegyekbŇĎl, amit al√°t√°maszt, hogy a szem√©lyzeten k√≠v√ľl koll√©¬≠g√°ink sem nagyon tal√°lkoztak senkivel. √ögy tudjuk, a sz√≠nh√°zban ‚Äď mely hatvan szem√©ly befogad√°s√°ra alkalmas ‚Äď hasonl√≥ eset m√©g nem igaz√°n fordult elŇĎ. SŇĎt, gyakorlatilag telt h√°zzal futnak meghirdetett estjeik. A mŇĪv√©szek is tiszt√°ban lehettek ezzel, hisz k√≠nosnak √©rezv√©n a szitu√°ci√≥t, azonnal t√°voztak a helysz√≠nrŇĎl.

A Bors Online megpróbált beszélni a zenésszel, de Gerendás nem járult hozzá a beszélgetés közléséhez.

Gerend√°s P√©ter h√ļsv√©tkor posztolta hossz√ļ b√ļcs√ļlev√©l√©t, amiben a fasiz√°l√≥d√≥ orsz√°ggal, az eleny√©szŇĎ sz√°m√ļ koncertjeivel √©s az egyre n√∂vekvŇĎ sz√°ml√°ival magyar√°zza a d√∂nt√©s√©t, hogy elhagyja az orsz√°got.