H√©t √©v alatt eddig k√∂zel egymilli√≥ al√°√≠rt lakatot raktak p√°rok a h√≠d f√©mr√°csos korl√°tj√°ra. Tavaly ny√°ron a s√ļly alatt leszakadt a korl√°t egy r√©sze, a v√°rosvezet√©s pedig m√°ra megel√©gelte a folyamatos balesetvesz√©lyt √©s a k√©tsz√°z √©ves h√≠d rong√°l√°s√°t.

√Čpp ez√©rt j√ļnius elsej√©tŇĎl kezdve elkezdik lev√°gni a rengeteg, √∂sszesen k√∂r√ľlbel√ľl 45 tonna s√ļly√ļ lakatot. A munka miatt egy h√©tig fel se lehet majd menni a gyalogosh√≠dra, okt√≥berben r√°ad√°sul korl√°tr√°csot is olyan plexilapokra cser√©lik, amelyekre nem tudj√°k a turist√°k felakasztani √∂r√∂k szerelm√ľk z√°log√°t. Hasonl√≥ paneleket fognak a Pont de l‚ÄôArchev√™ch√© nevŇĪ h√≠dra is szerelni.

A szok√°s szerint am√ļgy a monogramos lakatok kulcs√°t a h√≠d alatt foly√≥ Szajn√°ba kell dobni. Bruno Julliard, a v√°ros polg√°rmester-helyettese √ļgy nyilatkozott, hogy szeretn√©k, hogy P√°rizs tov√°bbra is a szerelem √©s romantika fŇĎv√°rosa maradjon, √©pp ez√©rt mindenf√©le kezdem√©nyez√©seket fognak tenni. Az ilyen mesters√©ges hagyom√°nyteremt√©sek viszont el√©g erŇĎltetett √©s b√©na marhas√°gok tudnak lenni, nem is szokt√°k felkapni ezeket. Tavaly p√©ld√°ul az√©rt kamp√°nyoltak, hogy a lakatok helyett ink√°bb szelfizzenek a p√°rok a h√≠don, de a dolog nem lett valami sikeres.

A d√∂nt√©snek viszont nagyon √∂r√ľltek a No Love Locks nevŇĪ kezdem√©nyez√©s Facebook-oldal√°n, az √≠rj√°k, hogy bocs, turist√°k, de el√©g volt a vandalizmusb√≥l a v√°rosunkban.

Advertisement

A szerelmes turisták egyébként nem csak Párizsban, a világ több nagyvárosában szeretik összelakatozni a dolgokat, nálunk egy Erzsébet téri fánál lóg egy csomó.

via Mashable, BBC Kép: Pascal Le Segretain/Getty