Illustration for article titled Levágják a szerelmesek lakatjait Párizsban a Pont des Artsról

Hét év alatt eddig közel egymillió aláírt lakatot raktak párok a híd fémrácsos korlátjára. Tavaly nyáron a súly alatt leszakadt a korlát egy része, a városvezetés pedig mára megelégelte a folyamatos balesetveszélyt és a kétszáz éves híd rongálását.

Advertisement

Épp ezért június elsejétől kezdve elkezdik levágni a rengeteg, összesen körülbelül 45 tonna súlyú lakatot. A munka miatt egy hétig fel se lehet majd menni a gyalogoshídra, októberben ráadásul korlátrácsot is olyan plexilapokra cserélik, amelyekre nem tudják a turisták felakasztani örök szerelmük zálogát. Hasonló paneleket fognak a Pont de l’Archevêché nevű hídra is szerelni.

A szokás szerint amúgy a monogramos lakatok kulcsát a híd alatt folyó Szajnába kell dobni. Bruno Julliard, a város polgármester-helyettese úgy nyilatkozott, hogy szeretnék, hogy Párizs továbbra is a szerelem és romantika fővárosa maradjon, épp ezért mindenféle kezdeményezéseket fognak tenni. Az ilyen mesterséges hagyományteremtések viszont elég erőltetett és béna marhaságok tudnak lenni, nem is szokták felkapni ezeket. Tavaly például azért kampányoltak, hogy a lakatok helyett inkább szelfizzenek a párok a hídon, de a dolog nem lett valami sikeres.

Advertisement
Illustration for article titled Levágják a szerelmesek lakatjait Párizsban a Pont des Artsról

A döntésnek viszont nagyon örültek a No Love Locks nevű kezdeményezés Facebook-oldalán, az írják, hogy bocs, turisták, de elég volt a vandalizmusból a városunkban.

Advertisement

A szerelmes turisták egyébként nem csak Párizsban, a világ több nagyvárosában szeretik összelakatozni a dolgokat, nálunk egy Erzsébet téri fánál lóg egy csomó.

Advertisement

via Mashable, BBC Kép: Pascal Le Segretain/Getty

Share This Story

Get our newsletter