Letiltották az állami pénzből hívott Berki Krisztiánt

Illustration for article titled Letiltották az állami pénzből hívott Berki Krisztiánt

A Cink kedvenc gólemje szombaton Szabadbattyánban adott volna elő a táplálkozás tévhiteiről és igazságairól, de a polgármester odatelefonált a szervezőknek, hogy a vendég nemkívánatos személy. A programot az Új Széchenyi Tervből pénzelték.

Advertisement

Mátrai Csaba, Szabadbattyán polgármestere levelet küldött a szervezőknek, amiben „jelezte, hogy vannak olyan személyek, akiknek az ilyen típusú megjelenését nem veszi szívesen a faluban”, mondta a Borsnak a szervező Fiatal Civil Kurázsi Egyesület elnöke, Pletser Ádám. A polgármester azt is elmondta Pletsernek, hogy egy ilyen egészségügyről szóló rendezvényen szívesebben látna mondjuk egy szívsebészt, mint egy embert, aki szemrebbenés nélkül felvesz egy cicanadrágot és egy szmokingot egyszerre. Jó, ezt az utóbbit nem ő mondja, hanem én, de gondolom ez is közrejátszhatott.

A Borsnak sikerült elérnie Berkit is, aki a következőket mondta:

Nem voltam kedves a számára. Úgy tűnik, szerinte sportmenedzser diplomával rendelkező többszörös magyar bajnokként alkalmatlan vagyok arra, hogy életmódtanácsokat adjak, és az egészséges táplálkozásról beszéljek nagy tömeg előtt

Advertisement

Ilyenkor mindig elgondolkodom, hogy vajon ő is néha összekeveri magát a másik, tornász Berki Krisztiánnal, de aztán a Google segít, hogy igen, az izomkolosszus Berki nyert már testépítőbajnokságot Magyarországon.

Itt van egyébként a meghiúsult szabadbattyáni rendezvény plakátja, ami a maga nevében hibátlan:

Illustration for article titled Letiltották az állami pénzből hívott Berki Krisztiánt
Advertisement

Pletser még azt is elmondta a Borsnak, hogy sajnos máshol nem tudják megtartani a rendezvényt, mert a támogatást szabadbattyáni programokra kapták.

[Bors]

A fojtogatós fotó Berki Krisztián Facebookjáról van.

Share This Story

Get our newsletter