This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Létezik titkos rózsadombi paktum Láng polgármester és Gyurcsány közt?

Illustration for article titled Létezik titkos rózsadombi paktum Láng polgármester és Gyurcsány közt?

Csak a Láng Zsolt II, kerületi polgármester háza előtti kanyart aszfaltozták újra az egész Apostol utcában - jött a hír, a Cink tényfeltáró osztaga pedig akcióba lépett. Miért csak a Láng- és a Gyurcsány-villa előt kátyúztak az egész Káderdűlőn? Az ügy végére az igazság is kiderül, ami még annál is ijesztőbb, mint most hinnéd.

Mino meglepetes, csak a polgarmester Ur haza elotti kanyart aszfaltozzak ujra :-D

Advertisement

Ez csak az egyik levél volt, ami a fent látható fényképpel együtt, ugyanabban a témában érkeztt egy hete a Cink postaládájába. A levélírók azt vették észre, hogy a Rózsadomb legmenőbb részén található utcában, ahol rajta kívül csak 1-2 milliárdosnak van önálló villája, hogy, hogy nem, csak a Láng-rezidencia előtt javították ki az utat.

Elhatároztam, hogy kimegyek a helyszínre és megnézem, tényleg annyira rosszak-e az utak a környéken, ahogy az egyik levélíró állította:

pedig eleg szar a kornyeken igen sok ut. katyuk, stb. gondolom nem kell bemutatnom...

Advertisement

De annyi dolgom volt, hogy az aszfaltfeltáró túra napokat csúszott. Hogy egyszer csak újabb levelet kapjak, egy meglepő hírrel: Gyurcsány előtt is elkezdték betömni a lyukakat! Méghozzá nem is véletlenül!

utanakerdeztel? ma reggel megjelentek katyuzni gyurcsanyeknal is, pedig az a katyu mar ott volt 3 eve :-D

Advertisement

Szóval kész is volt az elmélet a mini összeesküvésről.

“70-30, kéz kezet most, ha betömethetem a lyukamat közpénzből, betömetem a tiédet is, hogy csendben maradj” - gondoltam kiégetten. Úgy kellett emlékeztetnem magam arra, hogy én ekkor még semmit sem kérdeztem az önkormányzattól, így biztos volt, hogy Gyurcsány előtt nem az én szimatolásom miatt kezdték hirtelen kijavítani az utat.

Advertisement

Mindenestre ekkor már tényleg nekivágtam a helyszín felmérésének.

A Gyurcsány-villával kezdtem. Tény, hogy a Szemlőhegy utcában felfelé haladva akkora kátyúkon ugrált az első kerekem, hogy némelyikbe belefért volna az embriópózban összekuporodott Láng polgármester. Benéztem egy-két környékbeli utcácskába, és a helyzet hasonló volt. Javítóbrigádot sehol sem láttam. A híres Apró-Gyurcsány-villa előtt viszont ez a látvány fogadott:

Illustration for article titled Létezik titkos rózsadombi paktum Láng polgármester és Gyurcsány közt?
Advertisement

Hoppá! Irány az Apostol utca. Itt, a szepentin felől érkezve sokáig egészen sima aszfalton haladtam, aztán megérkeztem a sajtóban is megénekelt, 100 milliósra becsült összegből épült házhoz. És tényleg ott várt előtte a már simára aszfaltozott egykori lyuk.

Advertisement

“Hogy a városházáról hazaérkezve sima útja legyen a garázskapu előtti métereken is” - gondoltam magamban.

Továbbmentem, és nem kellett megtennem 20 méternél többet, hogy egy olyan rondán felmart, lyukas részhez érjek, ami, ha nem nagykerekű a robogóm, kirázza belőlem a lelket. (Az alanti kép bal felső sarkában Láng kerítése látható)

Advertisement
Illustration for article titled Létezik titkos rózsadombi paktum Láng polgármester és Gyurcsány közt?

“Volt képe tényleg csak a háza előtt megcsináltatni, és attól egy köpésnyire már magasról tett rá.” - morogtam a sisakom alatt.

Advertisement

Ezután itt is körbejártam a környékbeli utcahálózatot, és az irtó gyanakvóan sandítgató bennszülötteken kívül találtam egy rakás további javítatlan úthibát.

Visszaúton még egyszer megálltam a Láng-villa előtt, és meglepő jelenséget észleltem: bár az úttest a polgármester háza felőli oldalon ki volt javítva, a szemközti sávban, pont ezzel átellenben, meghagytak egy lyukkakal teli foltot.

Advertisement
Illustration for article titled Létezik titkos rózsadombi paktum Láng polgármester és Gyurcsány közt?

“Márpedig ha egyszer minden nap hazajön az önkormányzatból, minden nap el is kell mennie oda, és akkor át kell hajtania ezen a merde-en is” - mondta a bennem rejlő Poirot. Ezen a ponton, bevallom, kissé összevzavarodtam.

Advertisement

A szerkesztőségbe érve küldtem egy sor kérdést Láng sajtósának. Nem sokkal később csöngött a telefonom. maga Láng volt az. Aki olyan fájdalommal reagált a kérdésekre, mint Olajbanfőzött Szent Ágnes vértanú a dubajozási vádra.

Elmesélte, hogy mivel az Apostol utcán buszjárat halad, ez fővárosi terület, eleve nem is kerület kátyúztatna rajta, így neki nincsen ráhatása. De ez a konkrét javítás nem is kátyú miatt történt, hanem mert elromlott a csatorna, kimosta az utat, amit a Fővárosi Csatornázási Művek a saját hatáskörében megcsináltatott. Így hirtelen értelme lett annak is, hogy miért javították ki az út egyik oldalát, és miért hagyták lyukasan a szemköztit, tőle 2 méterre.

Advertisement

A Gyurcsány-villa előtt viszont a kerület megbízásából javították az utat, a szokásos munkarend szerint.

Tanulságos tényfeltárás volt. Sikerült például feltárnom, hogy milyen könnyű tetszetős összeesküvés-elméleteket összerakni a fejünkben a legkisebb ügyektől a legnagyobbakig, bármilyen témában. És kiderült az is, hogy a tényfeltárás elveszi a mulatság jó részét. Mennyivel jobb lenne úgy mesélni a sztorit, hogy a Láng meg a Gyurcsány ÍGY vannak egymással.

Share This Story

Get our newsletter