Ma sem lesz enn√©l nyomaszt√≥an kommunist√°bb h√≠r: a MŇĪegyetemen k√∂rlev√©lben tiltott√°k be, hogy a sz√∂veges matekp√©ld√°kban vicces aktu√°lpolitikai utal√°sok legyenek.

"A NAV egy pap√≠rfecnin szerzett √©rtes√ľl√©s nyom√°n szeretne felder√≠teni bizonyos √ĀFA-csal√°sokat. A sz√∂vev√©nyes bŇĪn√ľgy felder√≠t√©s√©hez elk√©sz√≠tettek egy G gr√°fot, melynek pontjai a gyan√ļs c√©geknek felelnek meg, √©s G k√©t cs√ļcsa k√∂z√∂tt akkor fut √©l, ha a k√©t sz√≥ban forg√≥ c√©g egyike sz√°ml√°t √°ll√≠tott ki a m√°siknak."

√ćgy kezdŇĎd√∂tt az egyik p√©lda a MŇĪegyetem Sz√°m√≠t√°studom√°nyi √©s Inform√°ci√≥elm√©leti Tansz√©k√©nek a napokban √≠ratott dolgozat√°ban. Az eg√©sz p√©lda a 444 cikk√©ben olvashat√≥ el.

De t√∂bb m√°r nem fog √≠gy kezdŇĎdni!

Mert ma ezt a k√∂rlevelet k√ľldt√©k sz√©t:

Kedves Kollégák!

A legut√≥bbi SZA ZH p√©ld√°k kapcs√°n a felsŇĎoktat√°si √°llamtitk√°r megkereste a rektort √©s a d√©k√°nt. D√©k√°n √ļr ezut√°n azt a k√©r√©st tolm√°csolta a tansz√©kvezetŇĎk fel√©, hogy a j√∂vŇĎben ne legyenek aktu√°lpolitikai k√©rd√©sekkel kapcsolatos ZH p√©ld√°k.

Advertisement

A Nap Komcsija V√°ndorkupa hordoz√≥ja mostant√≥l teh√°t Palkovics L√°szl√≥, az Emberminiszt√©rium felsŇĎoktat√°s√©rt felelŇĎs √°llamtitk√°ra, aki term√©szetesen hol m√°sutt, mint a MŇĪegyetemen v√©gzett.