Illustration for article titled ​Leszólt az államtitkár egy rendszerellenesnek tartott matekpélda miatt

Ma sem lesz ennél nyomasztóan kommunistább hír: a Műegyetemen körlevélben tiltották be, hogy a szöveges matekpéldákban vicces aktuálpolitikai utalások legyenek.

"A NAV egy papírfecnin szerzett értesülés nyomán szeretne felderíteni bizonyos ÁFA-csalásokat. A szövevényes bűnügy felderítéséhez elkészítettek egy G gráfot, melynek pontjai a gyanús cégeknek felelnek meg, és G két csúcsa között akkor fut él, ha a két szóban forgó cég egyike számlát állított ki a másiknak."

Advertisement

Így kezdődött az egyik példa a Műegyetem Számítástudományi és Információelméleti Tanszékének a napokban íratott dolgozatában. Az egész példa a 444 cikkében olvasható el.

De több már nem fog így kezdődni!

Mert ma ezt a körlevelet küldték szét:

Kedves Kollégák!

A legutóbbi SZA ZH példák kapcsán a felsőoktatási államtitkár megkereste a rektort és a dékánt. Dékán úr ezután azt a kérést tolmácsolta a tanszékvezetők felé, hogy a jövőben ne legyenek aktuálpolitikai kérdésekkel kapcsolatos ZH példák.

Advertisement

A Nap Komcsija Vándorkupa hordozója mostantól tehát Palkovics László, az Emberminisztérium felsőoktatásért felelős államtitkára, aki természetesen hol másutt, mint a Műegyetemen végzett.

Share This Story

Get our newsletter