Illustration for article titled Leszedték a Hitler-matricát a katicamatrica.hu-ról

Zseniális szöveges ajánlóval kínálták eddig a 4300 forintos Hitler-falmatricát. A "történelem és az irodalom egyik legkiemelkedőbb embere" "jól mutat otthoni könyvtárszobában". De kipróbáltam, és svarcban továbbra is kapható Hitler!

Advertisement
Illustration for article titled Leszedték a Hitler-matricát a katicamatrica.hu-ról

Igen, a konszolidáltnak, sőt cukinak tűnő Katicamatrica, ahol mindenféle klassz dekorációt és matricát lehet kapni egészen normális áron, raktáron tartotta Adolf Hitlert.

Advertisement
Illustration for article titled Leszedték a Hitler-matricát a katicamatrica.hu-ról

De ez nem volt elég, komoly bevezető szöveg is szerepelt a nemrég hirtelen leszedett Hitler-oldalon. Krisztina szerencsére lementette nekünk. Ebből az a zavarbaejtő kép derül ki, hogy az ajánló írója minimum nagy tisztelője Hitlernek.

Advertisement

Az eleje száraz történelmi kiselőadás, mintha valami porosz tucattábornokról, nem pedig a történelem egyik leggonoszabb tömeggyilkosáról lenne szó. A maga nemében bravúr 5 mondatot leírni Hitlerről úgy, hogy történészkedünk, de a Holokauszt szóba sem kerül.

Adolf Hitler arcképével kiváló történelmi képet lophat be otthonába.... Adolf Hitler az a személy, az a név, amely nem igényel sok bevezetőt. 1889-ben született Németországban, ő lett a vezetője a Nemzeti Szocialista Német Munkáspártnak, német kancellár volt 1933-ban, és 1934-ben az abszolút uralkodója volt Németországnak. Ő volt az a személy, aki elindította a második világháborút. Minden téren nagy győzelmeket ért el a háború korai éveiben, de Hitler és a német katonai vezetés elkövette azt a nagy hibát, hogy alábecsülte ellenségeit, Nagy-Britannia és a Szovjetunió pedig kétfrontos háborút bonyolított le a németekkel.

Advertisement

A következő mondat váratlan abszurditásával billent ki a töriórai szunyókálásból:

Mivel a történelem és az irodalom egyik legkiemelkedőbb emberéről beszélünk, ajánljuk, hogy olyan színeket használjunk, amelyek sötétebbek.

Advertisement

Hogy a rákövetkező a félrebeszélés, illetve a rendőr-, bürokrata- és virágnyelv keverén próbálja megfogalmazni a "szkinhedklub" szót:

Jó mutat otthoni könyvtárszobában, vagy olyan klubokban, ahol történelmi eseményeket, történelemmel kapcsolatos tevékenységeket folytatnak.

Advertisement

Hogy mesteri prózához illően az utolsó mondat szinte robbanjon:

Ajándékba nem igazán ajánljuk, mert Hitler neve összefonódott számos negatív gondolattal, értelemmel is.

Advertisement

Tényleg elég rizikós lehet Eszter néninek és Manó bácsinak virágos tapéta helyett hirtelen ötletből Hitler-matricát venni!

Fogtam magam, és felhívtam a Katicamatrica oldalán megadott közönségszolgálati számot. Piros pont, hogy pénteken négy után is felvették. A bejelentkező lánynak azt mondtam, hogy Hitler-matricát szerettem volna venni, mert egy barátom elküldte a linket, de most látom, hogy a cuccot időközben mintha leszedték volna az oldalról. Igen, mondta ő, mert sok negatív hozzászólás érkezett. Majd óvatosan megkérdezte, hogy jól érti-e, hogy Hitler-matricát szeretnék venni. Jól - válaszoltam, esetleg megoldható lenne? Persze, mondta, csak nem a webáruházban kell próbálkozni, írjak nekik mailt a rendelésemmel, és küldik Adolfot.

Advertisement

Hitler már majdndem olyan, mint valami diszkódrog!

Share This Story

Get our newsletter