Lesz Moszkva tér Budapesten, de nem a Széll Kálmán téren

Illustration for article titled Lesz Moszkva tér Budapesten, de nem a Széll Kálmán téren

Így reagált Tarlós István főpolgármester Horváth Csaba tegnapi nyílt levelére, melyben a szocialista politikus azt javasolta, hogy egyszerűen csak nevezzék vissza a felújítás alatt álló teret.

Advertisement

Ezt sajnálom, mert egyrészt nekem mindig is Moszkva tér marad a Moszkva tér, másrészt tök vicces lett volna, ha a Moszkváról Széll Kálmánra visszanevezett teret ismét visszanevezik, újfent csak Moszkvára.

Advertisement

Tarlós azt is írta, idézem, Horváth Csabáéknak el kellene dönteniük, miként hangolják össze az orosz katonák 70 évvel ezelőtti sorsa feletti aggodalmaikat a közelgő Putyin-látogatással szembeni ellenérzéseikkel.

A főpolgármester ezenkívül azt is közölte, hogy Kőbányán is félreértik a helyzetet, mert a kerületnek nem egyetértési, hanem csak véleményezési joga van. A kőbányai képviselő-testület ugyanis hétfőn egyhangúlag elvetette, hogy a X. kerületi Óhegy parkot nevezzék át, de ahogy a főpolgármester is rámutatott, sok beleszólásuk nincs az ügybe.

Advertisement

Tarlós István továbbá bejelentette, hogy mindettől függetlenül a végleges előterjesztéssel megvárja a moszkvai főpolgármester néhány hónap múlva esedékes látogatását, és akkor megállapodhatnak a moszkvai Budapest utcáról is. Szóval mégsem lesz Budapesten az orosz fővárosról elnevezett közterünk, mire Vlagyimir Putyin Magyarországra látogat.

Advertisement

via MTI

A fotót én készítettem február 11-én.

Share This Story

Get our newsletter