Madonna-videoklipbe illő jelentsor zajlott a margitszigeti szökőkút átadóján. Az Orbántól kérdezni akaró Plankó Gergőt öltönyös gorillák vették körül, ráncigálták és tapogatták.

A korábban átéltektől zsibbadtan hallgattam a szökőkút zenéjét és fél szemmel a tőlem 3-4 méterre beszélgető Tarlós-Orbán-duót figyeltem, amikor olyat láttam, mintha most forgatnák Plankó riporter élete klipjét. Az én szögemből nézve pont szimmetrikus elrendezésben öltönyös testőrök vették körül hirtelen, mindkét oldalról és hátulról is, és egyszerre rángatták, markolászták, simogatták. Az egyikük középen hátul megmarkjolta nadrágját, úgy próbálta elhúzni. A szobazenészként is ismert, feltűnően jóképű újságíró ráadásul azért lépett oda az akkor már jó húsz perce cseverésző pároshoz, hogy megkérdezze a két politikust, miért nem voltak ott a Budapest Pride megnyitóján.

A jelenet végül ennél jobban nem durvult el, mert az messzebbről is látszott, hogy Orbán csillapítja a testőreit. Plankó utána elmesélte nekem, hogy így is volt, a miniszterelnök nem vette rossz néven az érdeklődést és megmondta a testőreinek, hogy nincs probléma. A rövid beszélgetés után Plankó így testőrök nélkül távozhatott.

Advertisement

Az esemény annyira közel történt hozzám és annyira izgalmas volt - egy ponton azt fontolgattam, hogy hátha saját testemmel kell védenem Gergőt - hogy nem fotóztam közben, akinek van képe, posztolja be a válaszok közé!

Share This Story

Get our newsletter