This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Leomlott a fonyódi magaspart (updatelve)

Illustration for article titled Leomlott a fonyódi magaspart (updatelve)

Leomlott a Balaton déli partjának leglátványosabb púpja, a fonyódi hegy oldala. Egyelőre nem világos, hogy mennyire durva a helyzet, de a fonyódi tévé Facebookra kitett képein nem látni a parti főútra vagy a vasúti sínekre omlott földet. A helyi rendőröktől is azt hallottam, hogy az út nincsen eltorlaszolva. Most folyik a helyszínelés katasztrófavédelmisekkel együtt, mert az eset nemrég történt. A katasztrófavédelmi szakemberektől semmit sem tudtunk meg. Amióta a szervezetet átalakították, nagyjából olyan szívesen adnak információt, mint a Kínai Kommunista Párt, ami a profiljukat tekintve meglepő taktika.

Advertisement

Most is elhangzott a jellegzetes katasztrófavédős kérdés, miszerint "Honnan tudják?" Ha a szakirányú szervek ellenállását legyőzve mégis megtudunk valamit, azonnal posztolok.

A fonyódi hegy oldala mindig is hajlamos volt leomlani. Így jött létre a dél part egyik legjobb horgászhelye, a part közelébe hullott nagy kövek és márgatömbök miatt. Az omlás itt azért pikáns téma, mert a hegy egészen közel van a parthoz, köztük szinte csak az út és a vasút fér el.

Advertisement

update: Annyi fejlemény történt délutánig, hogy lezárták a hetes út érintett szakaszát, nehogy az autókra csússzon egy újabb adag hegyoldal.

Share This Story

Get our newsletter