Illustration for article titled ​Lemondott az MTI fotós főnöke Orbán miatt

Átnyúltak a feje felett, nem fotózhatta le a szavazatát leadó Orbán-házapárt az MTI fotósa, Virágvölgyi István nem tűrte a megalázást.

Advertisement

A szolgamédiában sem minden egyes ott dolgozó ember talpnyaló, derült ki ma. Az Index úgy tudja, hogy Virágvölgyi a vasárnapi botrány miatti tiltakozásból mondott le. Az MTI fotósa a szavazókörben várta az Orbán-házapárt, amikor telefonon arra utasította az MTI főszerkesztője - átnyúlva a fotórovat-vezető feje fölött- hogy azonnal hagyja el a helyszínt, anélkül, hogy fényképezne. Az MTI emiatt, példátlan módon, hosszú órákig nem tudott saját képet kiadni az eseményről, aztán kértek egyet a Magyar Nemzettől.

Advertisement

Mindenki azt tippeli, hogy Orbán csak a saját udvari fotósa által késztett képen akart megjelenni, ezért nem engedte, hogy az MTI-s végezze a munkáját, az Orbán-fotós azonban nem ment oda a szavazókörbe.

Képzeljük el, hogyan szólnak bele az igazán fontos hírek megírásába, ha egy jelentőség nélküli repi fotó kedvéért simán csicskáztatják az MTI főszerkesztőjét.

Advertisement

(Odafent az a bizonyos Magyar Nemzet-fotó látható, Hegedűs Márta munkája)

Share This Story

Get our newsletter