This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Lemondott a hg.hu főszerkesztője

Illustration for article titled Lemondott a hg.hu főszerkesztője

Persze egyáltalán nem ma. Csak úgy látszik, Kovács Dániel búcsúzója beragadt valahogy a szerkrendszerbe, mert néhány órája élesedett azzal a kezdéssel, hogy "2013. május elsejével elköszönök a hg.hu-tól".

Advertisement

Aki nem ismerné, a hg.hu egy elsőrosban építészettel, dizájnnal, meg menő divattal foglalkozó, olykor urbanisztikával kacérkodó honlap. A neve eredetileg a home gardening rövidítése, amit ma már kicsit cikinek tartanak, fel sem tüntetnek sehol, mert nem egy lakberendezési honlapról, hanem egy menő trendmagazinról van szó.

A magyar online média zajló tengerén ugye elég kevés kishal marad talpon a karvalyok közt vagy mi. Ráadásul ez nem is a legeladhatóbb téma manapság. A hg.hu viszont baromi ügyesen manőverezett mindig, pedig megfordult az origo.hu és az index.hu vonzáskörzetében is.

Advertisement

Dani azonban nem ezeket tartja a legfontosabbnak, hanem ahogy írja:

Rettentően büszke vagyok az olyan eredményeinkre, mint a saját szervezésben és finanszírozásban megvalósított hg.hu Design Award, a 2011 decembere óta megrendezettCreativeMornings, remek együttműködéseink olyan kiváló intézményekkel, mint a MOME vagy a Design Hét, és sorozataink, mint az Ez Budapest! vagy A 7 grafikusa. Hozzám, és aki ismer, az nem fog csodálkozni ezen, természetesen egyik saját sorozatom, a Magyar Modern állt és áll a legközelebb.

Advertisement

Mivel úgysem kattintgatjátok végig a linkeket, az utolsóra külön is szeretném felhívni a figyelmet. A modern magyar építészetet bemutató sorozatából derül ki például, hogy ilyen birodalmi lépegetőket terveztek a Trefort-kert fölé...

Illustration for article titled Lemondott a hg.hu főszerkesztője
Advertisement

...vagy hogy Szombathelyen ilyen szputnyikfigyelő betoncsoda van.

Illustration for article titled Lemondott a hg.hu főszerkesztője
Advertisement

Az ismert művészettörténész már a hg.hu előtt is igen aktív volt mint blogger, de az ő nevéhez fűződik a szuper Artur alkalmazás, amellyel remek kortárs építészeti kirándulásokat tervezhetünk magunknak Budapesten és Pécsett.

Természetesen megkérdeztem, mi vitte rá a döntésre, ám erre csak annyit mondott, hogy "a távozás hivatalos oka az, hogy elfáradtam és úgy éreztem, ideje a váltásnak".

Advertisement

Ez bár annyira sablonosnak hangzik, mint amikor a korai pornófotókkal lebukó színésznők azt mondják, hogy "az életemnek egy nehéz időszaka volt", mégis elhiszem, mert el mondta, mit fog csinálni. Kanadában próbál nagy valószínűséggel szerencsét, addig meg szabadúszik, meg befejez egy-két folyamatban levő munkát.

Hümm, hümm. Ennyi publikus infó után joggal érzi az ember, hogy jövőre előrukkol egy építészeti 444-gyel.

Share This Story

Get our newsletter