Illustration for article titled Rasszisták vagyunk, mert így jó nekünk

Lelökdöstek egy fekete férfit a Chelsea-szurkolók a párizsi metróról a párizsi BL-meccs előtt, a huligénok ezt énekelték, ami a címben van, egy videó megörökítette az ijesztő esetet.

Advertisement

Bár a Premier League-ben már nagyon ügyelnek rá, hogy ne fordulhassanak elő hasonló esetek, külföldre rendszerint elkísérik az angol klubokat azok a huligánok is, akiket odahaza már nem engednek be a stadionokba, de az sem ritka, hogy külföldön másként viselkednek a szurkolók, mint otthon.


A Guardian videóján jól látszik, hogy egy fekete férfi többször is hiába próbál felszállni a Richelieu-Drouot állomáson várakozó metróra, mert az ajtóban álló angolok minden alkalommal lelökdösik a szerelvényről.

A Chelsea elítélte az esetet, és kilátásba helyezte, hogyha valóban olyan szurkolókról van szó, akik odahaza meccsre járnak, a lehető legkeményebb büntetéssel sújtják őket, és támogatják a büntetőeljárást is velük szemben.

Advertisement

A videót rögzítő, Párizsban élő, de brit Paul Nolan szerint a fekete férfi valószínűleg nem is értette, kikkel áll szemben. A meccs előtt egyébként a francia rohamrendőrség könnygázzal oszlatta fel a balhézó Chelsea-szurkolókat, míg a Guardian idéz egy Chelsea-fanzine-t szerkesztő szurkolót, aki szerint "féltucatnyi ember miatt az összes Chelsea-szurkolót rasszistának fogják bélyegezni, noha a döntő többségük elítéli, ami történt. Az a kétezer ember, aki ma Párizsban volt, egy olyan csapatnak szurkol, amelynek zsidó a tulajdonosa, a játékosok többsége pedig fekete és külföldi."

(via Guardian)

Fotó: Getty Images

Share This Story

Get our newsletter