Lel√∂kd√∂stek egy fekete f√©rfit a Chelsea-szurkol√≥k a p√°rizsi metr√≥r√≥l a p√°rizsi BL-meccs elŇĎtt, a hulig√©nok ezt √©nekelt√©k, ami a c√≠mben van, egy vide√≥ meg√∂r√∂k√≠tette az ijesztŇĎ esetet.

B√°r a Premier League-ben m√°r nagyon √ľgyelnek r√°, hogy ne fordulhassanak elŇĎ hasonl√≥ esetek, k√ľlf√∂ldre rendszerint elk√≠s√©rik az angol klubokat azok a hulig√°nok is, akiket odahaza m√°r nem engednek be a stadionokba, de az sem ritka, hogy k√ľlf√∂ld√∂n m√°sk√©nt viselkednek a szurkol√≥k, mint otthon.


A Guardian vide√≥j√°n j√≥l l√°tszik, hogy egy fekete f√©rfi t√∂bbsz√∂r is hi√°ba pr√≥b√°l felsz√°llni a Richelieu-Drouot √°llom√°son v√°rakoz√≥ metr√≥ra, mert az ajt√≥ban √°ll√≥ angolok minden alkalommal lel√∂kd√∂sik a szerelv√©nyrŇĎl.

A Chelsea el√≠t√©lte az esetet, √©s kil√°t√°sba helyezte, hogyha val√≥ban olyan szurkol√≥kr√≥l van sz√≥, akik odahaza meccsre j√°rnak, a lehetŇĎ legkem√©nyebb b√ľntet√©ssel s√ļjtj√°k ŇĎket, √©s t√°mogatj√°k a b√ľntetŇĎelj√°r√°st is vel√ľk szemben.

Advertisement

A vide√≥t r√∂gz√≠tŇĎ, P√°rizsban √©lŇĎ, de brit Paul Nolan szerint a fekete f√©rfi val√≥sz√≠nŇĪleg nem is √©rtette, kikkel √°ll szemben. A meccs elŇĎtt egy√©bk√©nt a francia rohamrendŇĎrs√©g k√∂nnyg√°zzal oszlatta fel a balh√©z√≥ Chelsea-szurkol√≥kat, m√≠g a Guardian id√©z egy Chelsea-fanzine-t szerkesztŇĎ szurkol√≥t, aki szerint "f√©ltucatnyi ember miatt az √∂sszes Chelsea-szurkol√≥t rasszist√°nak fogj√°k b√©lyegezni, noha a d√∂ntŇĎ t√∂bbs√©g√ľk el√≠t√©li, ami t√∂rt√©nt. Az a k√©tezer ember, aki ma P√°rizsban volt, egy olyan csapatnak szurkol, amelynek zsid√≥ a tulajdonosa, a j√°t√©kosok t√∂bbs√©ge pedig fekete √©s k√ľlf√∂ldi."

(via Guardian)

Fotó: Getty Images