Illustration for article titled Lelépett a Hír Tv egyik arca

Kovács Andrea azt mondta a Pesti Srácoknak, hogy neki vállalhatatlan a múlt pénteki fordulat.

Advertisement

A csatorna műsorvezetője rendkívüli felmondással távozott. A PS úgy tudja, több társa is fontolgatja ugyanezt. De nincsenek egyszerű helyzetben a meggyőződéses orbánista kollégák, hiszen állítólag jellemzően 6-18 hónapos kizárási záradék van a szerződésükben, ennyi ideig nem vállalhatnak munkát konkurenciánál. Ez az iparágban szokásos eljárás egyébként.

A PS cikkének legérdekesebb bekezdése ez:

Az érintettek portálunknak azt mondták: jogászokkal is konzultáltak, és úgy vélik, hogy a tulajdonos, Simicska Lajos pálfordulásra, szakmai múltjuk feladására próbálta kényszeríteni a munkatársakat, ami jogszerű alapot teremt a rendkívüli felmondáshoz és a végkielégítés igényléséhez.

Advertisement

Ott szeretnék lenni azon a munkaügyi peren, ahol a bíró pálfordulásra hivatkozva dönt! Esetleg Kanossza-járásra vagy, aminek a legjobban örülnék, papjancsizmusra is hivatkozhatna.

Új információ volt még nekem, hogy egy ember máris tábort váltott a közösen felálló simicskista vezető szerkesztők közül: a PS szerint Szerető Szabolcs, a Nemzet főszerkesztő-helyettese mégis marad az újságnál. Vele szinte együtt kezdtük az újságírást, második munkahelyemen, a Magyar Hírlapban 1995-ben arról jegyeztem meg őt, hogy SZDSZ-, vagyis pontosabban Demokratikus Ellenzék-kitűzővel járt dolgozni.

Share This Story

Get our newsletter