Az idősödő brit komikusok londoni előadása "reménytelenül lusta produkció", és nem fog új rajongókat szerezni nekik az újságok szerint.

A Monty Python csoport még élő tagjai öt év után jöttek össze újra, hogy tíz előadással végleg elbúcsúzzanak a közönségüktől a londoni O2 arénában. A kedd esti első előadás után azonban a kritikusok nem voltak elragadtatva.

Az Independent szerint az egykor a határokat feszegető produkció mára "cuki, szolidan goromba, ártalmatlan, és persze megkapható DVD-n", utalva ezzel arra, hogy a show jelentős részében archív anyagok futottak DVD-ről. John Walsh szomorúnak tartja, hogy rajongóként egy olyan előadást kellett néznie, amely túlságosan támaszkodik a régi tévéadásokra, ódzkodik az újdonságoktól, és inkább csak ünnepelteti magát a minden szót kívülről fújó közönséggel.

A Guardian kritikusa, Peter Bradshaw szerint pedig ez egy "elképesztően jövedelmező" lépés a Monty Pythontól: nem rossz, de nyilvánvalóan a kaszálásra megy, és már nem is gondolnak arra, hogy új közönségréteget nyerjenek meg. A Daily Mail kritikusa pedig leginkább egy tribute zenekarhoz hasonlította a show-t.

Fotó: AP/John Phillips Invision