This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Lehugyozott taxik és szürkére kokózott svédek

Illustration for article titled Lehugyozott taxik és szürkére kokózott svédek

A részeg külföldi férficsoportokat piával és pinával szórakoztató biznisz titkairól beszélt a Cinknek Anna, a hányós turizmus budapesti veteránja.

Advertisement

Péntek késő este láttam a belvárosban egy vadászbrigádnak öltözött angol társaságot, egy méhecskének öltözött francia brigádot és egy ír csoportot, aminek a legalább ötvennek kinéző tagja olyan természetességgel hányta össze a Király-Nagymező sarkot, mint ahogy mások tüsszentenek. Ugyanezen az estén találkoztam Annával*, aki több évet lehúzott olyan cégnél, aminek az volt a küldetése, hogy pont ilyen csoportok szállhassák meg a budapesti éjszakát.

A külföldi legénybúcsúkkal legtöbbször tényleg csak a belvárosi buliórákban találkozhat az ember. Azonban még áprilisban történt valami, amivel kicsit nagyobb sajtót kapott az egész: a budai Sportmaxból kidobtak egy komplett csoportot, amiért egy félmeztelen csajjal fociztak. Legalábbis ezt írták meg az újságok, a sztori azért ennél egyszerűbb és kicsit házmesteresebb. A Stag's Emporium egyik szolgáltatásaként kibérelték a Sportmax fedett focipályáját, ahonnan egyszercsak kilépett levegőzni egy cicis lány. A cicis lányt észrevette az alpolgármester és azonnal panaszt tett, a társaságot kidobták, az üzemeltetők pedig feljelentéssel fenyegetőztek. Azért, mert valaki félmeztelen volt az uszodában. A Stag's Emporium azóta leszedte a honlapjáról az erotikus/vicces szolgáltatásokat.

Advertisement

Anna karrierjében ez nem botrány lenne, maximum lábjegyzet. Ő maga sem érti, hogy egy ilyen miatt miért kell azonnal rendőrséget kiáltani. Főleg mert ennél sokkal durvább dolgok is történnek. Ott volt például az a svéd csoport, aminek a tagjai már úgy érkeztek meg a reptérre, hogy az utat is végigkokózták. Aztán az elkövetkező három napot is. Enni nem ettek, inni csak sört. A szállításra használt partibuszon úgy kellett kitépni a kezükből az üvegeket, mert a járókelőket dobálták meg velük. A szórakoztatásnak szánt táncoslányok öt perc után leszálltak a buszról, mert annyira elkezdték őket taperolni. A bulinak ott lett vége, amikor az egyik svédre a Dagály mosdójában, szürkén találtak rá. Anna szerint akkor már jól volt, előtte kék is volt. A drogot nem a cég szerezte, hanem volt saját magyar kontaktjuk. A többiek kihívták a mentőket, betették a srácot, de Anna ezzel már nem foglalkozott. "Nem vagyok az anyukájuk, nekem az a dolgom, hogy egyik helyről átérjenek a másikra" - az ő dolga, hogy irányítsa őket, a helyszíneken megmondja nekik, hogy merre menjenek tovább, kifizeti a lányokat, a végén ledobja őket a hotelnél. A lányok általában profi stúdiókból jönnek, és nem mindenki kurva, akit a férfiak elé cibálnak pénzért. "Ezek mind műsort csinálnak, az iszapbirkózók is, a félmeztelen bírók is." Na jó, de azért vannak prostik is, nem? Egy átlagember úgy képzeli el, hogy ilyenkor felállítják a férfiakat egy sorban, aztán a lányokat egy sorban és megy a választás. "Kurvák vannak, de nem a program részeként, azt ők egyeztetik a lányokkal." A legtöbb programadó helyszínnel a cégnek együttműködési megállapodásuk van, ami azt jelenti, hogy senki sem ver át senkit. Anna eddigi munkahelyeinél viszont inkább a kisebb éttermek, klubok és bárok domináltak, tehát nem volt csoportos orgia vagy legalább egy jó meztelen számháború a Halászbástyán.

Advertisement

Jelenleg Magyarországon 5-6 legénybúcsú-szervezéssel foglalkozó cég működik. Budapesten elsőként a Piss Up nevű vállalkozás jelent meg, de egyáltalán nem magyar kútfőből, hanem egy nemzetközi franchise-hálózat részeként. A Piss Up először Prágába és Pozsonyba szervezett csoportos utazásokat, majd pár éve kezdett el Budapestre is terjeszkedni. Az első céget követték többen is, jött a Budapest Madness és a Stag’s Emporium is, az utóbbi került slamasztikába a félmeztelen nő miatt. Anna elmondása szerint az egész piac olyan, mint a start-upoknál: nagyon gyorsan lehet nagyon sok pénzt keresni, a rengeteg pénztől viszont nagyon hamar eldurran a tulajok agya és egyre szemetebbek tudnak lenni a dolgozóikkal.

Azon csodálkozom a legjobban, hogy Anna elmondása szerint az guide-okat sosem éri semmilyen atrocitás. Lehet, hogy ez már megint a bennem élő Szexista Man suttogása, de én úgy képzeltem el, hogy ha összeengednek egy fiatal magyar lányt egy csoport részeg skandinávval, akkor abból akkora szexuális zaklatás lesz, hogy EU-s ombudsmanhoz kell fordulni miatta. De nem így van. “Olyan szokott lenni, hogy szerelmesek lesznek,” de sosem kellett hívni a céget problémák miatt. De olyanok miatt sem kell hívni őket, amikor egy ötvenesekből álló birminghami akciócsoport egyszerűen lehugyozza a rájuk váró taxit. Olyankor illedelmesen el kell búcsúzni és sarkon fordulni, mondja Anna. A legtöbben a jatt miatt csinálják a melót - azt is megtudom, hogy a franciákat mindenki utálja, mert spúrok -, de vannak olyan helyzetek, amikor ott kell hagyni a kuncsaftokat a francba.

Advertisement

A lánytól a végén azt kérdezem, hogy ahogy a Piss Up elkezdett keletebbre terjeszkedni, van-e rá bármi esély, hogy egyszer csak itthagyják az ügynökségek Budapestet. Anna szerint van, Ukrajnába biztos nem fognak menni, mert az egyelőre kaotikus, de Romániának elég jó híre van, a lányoknak és a kluboknak is. Bulgária is tök jó célpont lehet a tenger miatt. A legtöbb vendég amúgy sem tudja, hogy Bukarestre vagy Budapestre érkezett szétcsapni magát.

* Nem az igazi neve. És a képen sem ő van.

Fotó: Stag's Emporium/Facebook

Share This Story

Get our newsletter