This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Lehet, hogy Berlusconi mégsem az az őrült összeseküvéselmélet-hívő, akinek nálunk beállítják?

Illustration for article titled Lehet, hogy Berlusconi mégsem az az őrült összeseküvéselmélet-hívő, akinek nálunk beállítják?

A legfrissebb berlusconis hír fényében legalábbis nem kizárható, hogy lehet valami a sokszoros olasz miniszterelnök szövegében, miszerint ő a balos bírói kar áldozata, akire kifejezetten utazik az elfogult igazságszolgáltatás. Most ugyanis elsőfokon egy év börtönre ítélték azért, amit az egyik újságja tett, és amit minden normális újság megcsinál, a tulaj leültetése nélkül.

Advertisement

A bűncselekmény az volt, hogy a tulajdonában lévő Il Giornale napilap 2005-ben leközölte egy baloldali pártvezető és egy bankár lehallgatott beszélgetésének szövegét. A szöveg hiteles volt, a felvételt ügyészségi utasításra készítették, ezt senki sem vitatta. "Én vagyok az egyetlen olasz állampolgár, akit nyomozati titok közlése miatt ítélnek el, miközben az én lehallgatott telefonbeszélgetéseim minden újságban olvashatók" - kommentált Berlusconi, teljes joggal. Ettől persze lehet körmönfont gazdasági bűnöző, de ez az eset is mutatja, hogy emellett simán utazhatnak rá az ügyészek és bírák.

Share This Story

Get our newsletter