​Lehet, hogy Balog Zoltán miniszter valójában vámpír

Illustration for article titled ​Lehet, hogy Balog Zoltán miniszter valójában vámpír

Ma elmentem az utcába, ahol Balog lakik, és találtam egy friss sírhantot. Ráadásul egy autóban! Mi lehet a bizarr eset megoldása?

Advertisement

Segítsetek!

Az úgy volt, hogy először azt hittem, Balog miniszter ellopott egy sírt. De mostanra elbizonytalanodtam.

Advertisement

Délelőtt otthon dolgoztam, aztán elindultam a szerkesztőségbe, miközben végig Balog Zoltán járt az eszemben, mivel reggel, a kisboltból hazafelé támolyogva szinte összeütköztünk a kertkapunkban. Utána írta valaki, hogy itt lakik alattunk, az Érmelléki utcában, amit nem tudtam, ezért arrafelé indultam le a metróhoz.

Az utca elején egy villogós személyautó parkolt, benne várakozó sofőrrel. Látványosan unatkozott. "Tuti a Páterre vár" – gondoltam. Ekkor vettem észre, hogy szorosan a személykocsi előtt egy fehér VW furgon áll, sarkig nyitott hátsó rakodóajtóval. Benéztem. A raktérben egy komplett sírhant feküdt, porhanyós földből, csak úgy odalapátolva. Egészen szabályos alakja volt, és apró rögöcskékből állt. A furgonban egyébként nem ült senki, mintha a mögötte parkoló kocsi vezetője vigyázott volna rá.

Advertisement

A sofőr tekintete szinte égette a hátamat, nem mertem fotózni, hanem hevesen borzongva elkotródtam a Fillér utca irányába.

Utána kezdtem gondolkodni, hogy mi lehetett ez az egész. Megkérdeztem a tumblr-es ismerősöket, és Amtitkosvergodese szöget ütött a fejembe a következő felvetésével:

És ha vámpír, és éppen hazaérkezett?

Hát ez sokkal életszerűbb megoldás az enyémnél, miszerint a miniszter éppen le akarta nyúlni a társasházuk közös, osztatlan tulajdonban lévő kerti sírhantját, hogy átvigye a telekre. És a hant volt is akkora, hogy a kis termetű politikus simán aláférjen! De el tudod képzelni, hogy ennek a kormánynak vámpír származású tagja legyen? Ha van bennfentes infód vagy logikus következtetésed arról, hogy mit jelent ez az egész, kérlek, segíts, mert egyelőre nem merek hazamenni!

Share This Story

Get our newsletter