Ma elmentem az utcába, ahol Balog lakik, és találtam egy friss sírhantot. Ráadásul egy autóban! Mi lehet a bizarr eset megoldása?

Segítsetek!

Az √ļgy volt, hogy elŇĎsz√∂r azt hittem, Balog miniszter ellopott egy s√≠rt. De mostanra elbizonytalanodtam.

D√©lelŇĎtt otthon dolgoztam, azt√°n elindultam a szerkesztŇĎs√©gbe, mik√∂zben v√©gig Balog Zolt√°n j√°rt az eszemben, mivel reggel, a kisboltb√≥l hazafel√© t√°molyogva szinte √∂ssze√ľtk√∂zt√ľnk a kertkapunkban. Ut√°na √≠rta valaki, hogy itt lakik alattunk, az √Črmell√©ki utc√°ban, amit nem tudtam, ez√©rt arrafel√© indultam le a metr√≥hoz.

Az utca elej√©n egy villog√≥s szem√©lyaut√≥ parkolt, benne v√°rakoz√≥ sofŇĎrrel. L√°tv√°nyosan unatkozott. "Tuti a P√°terre v√°r" ‚Äď gondoltam. Ekkor vettem √©szre, hogy szorosan a szem√©lykocsi elŇĎtt egy feh√©r VW furgon √°ll, sarkig nyitott h√°ts√≥ rakod√≥ajt√≥val. Ben√©ztem. A rakt√©rben egy komplett s√≠rhant fek√ľdt, porhany√≥s f√∂ldbŇĎl, csak √ļgy odalap√°tolva. Eg√©szen szab√°lyos alakja volt, √©s apr√≥ r√∂g√∂csk√©kbŇĎl √°llt. A furgonban egy√©bk√©nt nem √ľlt senki, mintha a m√∂g√∂tte parkol√≥ kocsi vezetŇĎje vigy√°zott volna r√°.

A sofŇĎr tekintete szinte √©gette a h√°tamat, nem mertem fot√≥zni, hanem hevesen borzongva elkotr√≥dtam a Fill√©r utca ir√°ny√°ba.

Advertisement

Ut√°na kezdtem gondolkodni, hogy mi lehetett ez az eg√©sz. Megk√©rdeztem a tumblr-es ismerŇĎs√∂ket, √©s Amtitkosvergodese sz√∂get √ľt√∂tt a fejembe a k√∂vetkezŇĎ felvet√©s√©vel:

√Čs ha v√°mp√≠r, √©s √©ppen haza√©rkezett?

H√°t ez sokkal √©letszerŇĪbb megold√°s az eny√©mn√©l, miszerint a miniszter √©ppen le akarta ny√ļlni a t√°rsash√°zuk k√∂z√∂s, osztatlan tulajdonban l√©vŇĎ kerti s√≠rhantj√°t, hogy √°tvigye a telekre. √Čs a hant volt is akkora, hogy a kis termetŇĪ politikus sim√°n al√°f√©rjen! De el tudod k√©pzelni, hogy ennek a korm√°nynak v√°mp√≠r sz√°rmaz√°s√ļ tagja legyen? Ha van bennfentes inf√≥d vagy logikus k√∂vetkeztet√©sed arr√≥l, hogy mit jelent ez az eg√©sz, k√©rlek, seg√≠ts, mert egyelŇĎre nem merek hazamenni!