Illustration for article titled Lehet, hogy az e-cigaretta sem jobb a rendes ciginél?

Legalábbis az Egészségügyi Világszervezet szerint nem az, és ezért jelentősen megszigorítaná az elektromos cigaretta használatát és terjesztését.

Advertisement

Ha már itt volt az előbb egy dohányzásról leszokós poszt, akkor pont passzol hozzá az alternatívának tartott e-cigi ellen meghirdetett háború. A WHO ma az javasolta ugyanis, hogy zárt térben ne lehessen e-cigarettát sem szívni, kiskorúaknak eladni (Magyarországon ezt már most sem szabad) és reklámozni sem.

Advertisement

A szervezet szerint amíg nem bizonyított tény, hogy az e-cigaretta kevésbé ártalmas az egészségre a rendes cigarettánál, ezt sem szabadna másként kezelni. A jelentés kitér rá, hogy az e-cigaretta ugyanolyan veszélyes lehet a passzív dohányzókra, hiába bocsát ki párát füst helyett.

A WHO attól ijedt meg, hogy világszerte komolyan bővült az e-cigaretta piaca, és a megélénkülő versenyben az egyes márkák számára másodlagos lesz a vásárlók egészsége, ezért a javaslat értelmében tilos lenne a cigaretta alternatívájaként reklámozni az e-cigit, ahogy azt sem szabad hangsúlyozni, hogy segít a leszokásban, utóbbit ugyanis továbbra sem látja bizonyítottnak.

Advertisement

Fotó: AP Photo/Richard Vogel

(via Daily Mail)

Share This Story

Get our newsletter