Legal√°bbis az Eg√©szs√©g√ľgyi Vil√°gszervezet szerint nem az, √©s ez√©rt jelentŇĎsen megszigor√≠tan√° az elektromos cigaretta haszn√°lat√°t √©s terjeszt√©s√©t.

Ha m√°r itt volt az elŇĎbb egy doh√°nyz√°sr√≥l leszok√≥s poszt, akkor pont passzol hozz√° az alternat√≠v√°nak tartott e-cigi ellen meghirdetett h√°bor√ļ. A WHO ma az javasolta ugyanis, hogy z√°rt t√©rben ne lehessen e-cigarett√°t sem sz√≠vni, kiskor√ļaknak eladni (Magyarorsz√°gon ezt m√°r most sem szabad) √©s rekl√°mozni sem.

A szervezet szerint am√≠g nem bizony√≠tott t√©ny, hogy az e-cigaretta kev√©sb√© √°rtalmas az eg√©szs√©gre a rendes cigarett√°n√°l, ezt sem szabadna m√°sk√©nt kezelni. A jelent√©s kit√©r r√°, hogy az e-cigaretta ugyanolyan vesz√©lyes lehet a passz√≠v doh√°nyz√≥kra, hi√°ba bocs√°t ki p√°r√°t f√ľst helyett.

A WHO att√≥l ijedt meg, hogy vil√°gszerte komolyan bŇĎv√ľlt az e-cigaretta piaca, √©s a meg√©l√©nk√ľlŇĎ versenyben az egyes m√°rk√°k sz√°m√°ra m√°sodlagos lesz a v√°s√°rl√≥k eg√©szs√©ge, ez√©rt a javaslat √©rtelm√©ben tilos lenne a cigaretta alternat√≠v√°jak√©nt rekl√°mozni az e-cigit, ahogy azt sem szabad hangs√ļlyozni, hogy seg√≠t a leszok√°sban, ut√≥bbit ugyanis tov√°bbra sem l√°tja bizony√≠tottnak.

Advertisement

Fotó: AP Photo/Richard Vogel

(via Daily Mail)