Illustration for article titled Legyenek büszkék a testükre a túlsúlyosok, vagy inkább bújjanak el?

Az Instagram tele van bikinis lányok szelfijeivel, ám egy ohiói diáklány profilját azonnal letiltották, miután magáról rakott ki hasonló képet. Szégyellni kéne a túlsúlyt, vagy legyünk rá büszkék?

Advertisement

Samm Newman születésétől fogva túlsúlyos (ő maga abban sem lát kivetnivalót, ha kövérnek nevezik), rengetegeteg szívatták emiatt, és egészen addig nem tudott napirendre térni a testi adottsága felett, amíg nem találkozott egy testpozitív online közösséggel, melynek hatására már nem szégyelli a testét, sőt!

Képeket is rakott ki magáról, melltartóban és kisnadrágban, ám az Instagramnak ez utóbbi sok volt, és törölték Newman teljes accountját, mondván, hogy megsértette a meztelenségre vonatkozó szabályokat, noha a képeken minden kényes testrészt takarnak a ruhadarabok.

Advertisement

Az esetből akkor lett ügy, amikor az NBC interjút készített Newmannel. Az Instagram csak ezután kért elnézést a "néha előforduló hiba" miatt, és visszaállította Newman profilját, ám ez a poszt is kételkedik az ártatlanságukban, annál is inkább, mert az Instagram tulajdonosa a Facebook, amelyet szintén szokás kettős mércével vádolni.

Advertisement

A témában pont a napokban jelent meg egy cikk Linda Kelseytől a Daily Mailen: szerinte jelenős probléma, hogy mára a túlsúlyosak büszkék magukra, pedig továbbra is tudatosítani kellene az emberekben, hogy a túlsúly nemcsak nem szép, de kifejezetten veszélyes is. És ehhez Kelsey szerint az első lépés, hogy a kövért igenis nevezzük kövérnek, és ne finomkodjunk a "túlsúlyos" jelzővel, amit én is használtam.

Share This Story

Get our newsletter