Illustration for article titled Orbán Viktort legszívesebben agyonlövetnék, mint Allendét

A nap legbizarrabb átváltozása: Bayer Zsolt kiment forgatni Dél-Amerikába, és Che Guevaraként tért vissza. Amerika szerinte megöletné Orbánt, és legszívesebben úgy bánna velünk, mint a baloldali chileiekkel. No pasarán!

Advertisement

Che Bayer, Fidel Orbán leghűbb fegyverhordozója interjút adott a valasz.hu-nak, itt vannak a legchésebb tételmondatai:

  • Az Egyesült Államok soha nem volt gátlásos, ha saját vélt vagy valós érdekei érdekében kellett fellépnie.
  • Az Egyesült Államok nem volt rest titkosszolgálatával, pénzével, katonai támogatásával odaállni Pinochet mellé a demokratikusan megválasztott chilei kormánnyal szemben.
  • Az ő megalázása és megnyomorítása mögött ott állt az Egyesült Államok teljes ereje, akarata, szándéka, titkosszolgálata és erkölcsi támogatása, csak azért, hogy a chilei rézbányák fantasztikus jövedelme feletti rendelkezést ne veszítsék el.
  • Miközben honfitársai ezreit tüntették el örökre máig feltáratlan tömegsírokban, az Egyesült Államok fennhangon szónokolt a demokráciáról és az emberi jogokról. Ez a mai napig így van. Elég csak Guantanamóra vagy Abu Graibra gondolnunk.
  • És látszólag mindez olyan nagyon demokratikus, igaz? Hiszen csak a „nép" gyakorolja fenséges jogait… És igen, mindezek mögött ott áll az Egyesült Államok.
  • Orbán Viktort egyszerűen el akarják tüntetni a magyar politikából. Legszívesebben agyonlövetnék, mint Allendét, de ezt nem tehetik.
Advertisement

A legeslegjobb mondat azonban nem csegevarás, hanem saját jogon sajtótörténeti. Bayer így dolgozza fel, hogy annak idején 20 ezer dollárt fizetett neki a Lockheed Martin fegyvergyár, hogy forgasson róluk, amit ő el is fogadott, és megcsinálta a PR-filmet:

Ha 1995-ben vagy '96-ban a teljesen ismeretlen Bayer Zsolt megért 20 ezer dollárt a Lockheed Martinnak, akkor vajon mennyit érhettek a Horn-kormány döntéshozói?

Share This Story

Get our newsletter