A nap legbizarrabb √°tv√°ltoz√°sa: Bayer Zsolt kiment forgatni D√©l-Amerik√°ba, √©s Che Guevarak√©nt t√©rt vissza. Amerika szerinte meg√∂letn√© Orb√°nt, √©s legsz√≠vesebben √ļgy b√°nna vel√ľnk, mint a baloldali chileiekkel. No pasar√°n!

Che Bayer, Fidel Orb√°n leghŇĪbb fegyverhordoz√≥ja interj√ļt adott a valasz.hu-nak, itt vannak a legch√©sebb t√©telmondatai:

  • Az Egyes√ľlt √Āllamok soha nem volt g√°tl√°sos, ha saj√°t v√©lt vagy val√≥s √©rdekei √©rdek√©ben kellett fell√©pnie.
  • Az Egyes√ľlt √Āllamok nem volt rest titkosszolg√°lat√°val, p√©nz√©vel, katonai t√°mogat√°s√°val oda√°llni Pinochet mell√© a demokratikusan megv√°lasztott chilei korm√°nnyal szemben.
  • Az ŇĎ megal√°z√°sa √©s megnyomor√≠t√°sa m√∂g√∂tt ott √°llt az Egyes√ľlt √Āllamok teljes ereje, akarata, sz√°nd√©ka, titkosszolg√°lata √©s erk√∂lcsi t√°mogat√°sa, csak az√©rt, hogy a chilei r√©zb√°ny√°k fantasztikus j√∂vedelme feletti rendelkez√©st ne vesz√≠ts√©k el.
  • Mik√∂zben honfit√°rsai ezreit t√ľntett√©k el √∂r√∂kre m√°ig felt√°ratlan t√∂megs√≠rokban, az Egyes√ľlt √Āllamok fennhangon sz√≥nokolt a demokr√°ci√°r√≥l √©s az emberi jogokr√≥l. Ez a mai napig √≠gy van. El√©g csak Guantanam√≥ra vagy Abu Graibra gondolnunk.
  • √Čs l√°tsz√≥lag mindez olyan nagyon demokratikus, igaz? Hiszen csak a ‚Äěn√©p" gyakorolja fens√©ges jogait‚Ķ √Čs igen, mindezek m√∂g√∂tt ott √°ll az Egyes√ľlt √Āllamok.
  • Orb√°n Viktort egyszerŇĪen el akarj√°k t√ľntetni a magyar politik√°b√≥l. Legsz√≠vesebben agyonl√∂vetn√©k, mint Allend√©t, de ezt nem tehetik.

A legeslegjobb mondat azonban nem csegevar√°s, hanem saj√°t jogon sajt√≥t√∂rt√©neti. Bayer √≠gy dolgozza fel, hogy annak idej√©n 20 ezer doll√°rt fizetett neki a Lockheed Martin fegyvergy√°r, hogy forgasson r√≥luk, amit ŇĎ el is fogadott, √©s megcsin√°lta a PR-filmet:

Ha 1995-ben vagy '96-ban a teljesen ismeretlen Bayer Zsolt megért 20 ezer dollárt a Lockheed Martinnak, akkor vajon mennyit érhettek a Horn-kormány döntéshozói?