Légpuskával lövöldözött egy öregúr egy cigány lányra a Wekerle-telepen

Elképesztő sztorit osztott meg velünk egy olvasó, aki annyira felháborodott a lomtalanító gyerekre puskával lövő kispesti bácsin, hogy első dühében – nem, nem verte meg az öregembert, nem is jelentette fel, hanem az egészről rajzolt egy képregényt!

A lomtalanító romák elleni köpködős gyűlölet jelenségével minden évben talákozom Budán, ahol az úri közönséget teljesen sokkolja, hogy egy évben egyszer cigányokat is kell látnia. André ennek a jelenségnek egészen extrém és embertelen formájával szembesült Kispesten, ahol – az ember azt hinné – egy roma kislány látványa a azért nem ér senkit elemi meglepetésként. Hát nem így van! Íme a sztori:

Nagyjából egy éve követem a blogotokat, és most először úgy döntöttem, megosztok veletek egy kellemetlen történetet, ha érdekel.

Tegnapelőtt, Kispesten, Wekerlén lomtalanítás volt. A lomtalanítás első, még nyugodt napján, amikor a lakók már rakosgatják ki a kidobandó cuccaikat, sétáltam én a napsütésben. Egyszer csak ismétlődő pukkanó/csattanó hangokat hallottam visszhangozni a házak között. Először csúzlinak hittem, és azt hittem, én vagyok vmi heccelés célpontja. Ekkor felnéztem, és megtaláltam a hang forrását, egy bácsika vette éppen le céljáról a légpuskáját, és mivel észrevette, h nézem, értetlenkedek, gyorsan pakolta be magát az ablakon belülre, bezárta az ablakot, és nem mutatkozott többet. Aztán arra néztem, amerre a puskája állt, hát és az éppen egy 13 éves forma cigánylány volt, aki a kirakott lomokat őrizte. Az a seggfej vénember annyira vaksi volt, h a csajszi észre sem vette a lövéseket, szóltam neki, h vigyázzon mert ez a perverz lövöldözi az ablakból. Annyira felcsesztem magam a dolgon, h egy vénember a cigány gyerekre lövöldözik, mikor az szépen, nyugiban ül lomok mellett, hogy a történethez készítettem egy a fószer lelkivilágát/gondolatait fejtegetni próbáló képregényt, amit ezúton mellékelve megosztok veletek is. Elképesztő, hogy egy átlag nyuggernek tűnő bácsinak opció egy gyerekre akármilyen fegyverrel lőni (??!!) azért, mert az éppen roma.

Tudom, ez nem egyedi, nem is a legdurvább példája a jelenségnek, de engem annyira felbosszantott, h úgy döntöttem, megosztom veletek, ha ti úgy gondoljátok, osszátok meg másokkal, vagy csak akadjatok ki, vagy nem tudom.

Advertisement

Tessék, itt van André Vén barom című képregénye:

Share This Story

Get our newsletter