This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Legalja: Novák Előd kurucinfós kommenteket olvasott fel a Parlamentben

Nem szokásunk megdöbbenni azon, hogy a nácik nácik, meg azt is gondolom, hogy a rasszista szélsőjobbosoknak jobb helyük van a Parlamentben, mint azon kívül, de a jegyzőkönyv kedvéért leírnám, hogy ilyen undorító jelenetek talán csak a hirhedt zsidólistázáskor hangoztak el a Parlamentben, mint ma. A jobbikos Novák Előd azonnali kérdésében előbb azon köszörülte a nyelvét, hogy Osztolykán Ágnes LMP-s roma parlamenti képviselőtől egy, Novák tudomása szerint szintén roma frakcióalkalmazott lopta el a bankkártyáját.

Bár a felszólalásnak már az első része is ízléstelen, agresszív, rasszista fröcsögés volt, a második félidőben a láthatóan az ülést levezető szocialista Ujhelyi István teherbírását is tesztelő Novák még rátett egy lapáttal. A csúcsponton a "nép hangjaként" kurcinfós kommentelők hozzászólásait olvasta fel. Ujhelyi figyelmeztette, majd a Nováknak járó idő lejártával pont egy időben megvonta tőle a szót, de ezt nyilván a felszólalás harmincadik másodpercében kellett volna megtennie, ha komolyan veszi a frissen mdosított parlamenti szabályokat. Kellemes meglepetés volt, hogy ha már Ujhelyi gyengekezű volt, Kontrát Károly fideszes államtitkár viszontválaszában igen határozott szavakkal utasította vissza a "durva rasszista uszítást".

Advertisement

Share This Story

Get our newsletter