Vil√°grekord! Lajh√°rs√°gi vil√°gcs√ļcsot √°ll√≠tott fel az a vonalfestŇĎ szakmunk√°s, aki a budapesti Aur√≥ra utc√°ban mindent lefestett, ami √ļtban volt. Kak√°t, f√ľvet, ak√°rmit.

Advertisement

V√©grehajtottuk a Cink t√∂rt√©net√©nek elsŇĎ viccesfot√≥-√ľgyi helysz√≠ni akci√≥j√°t, annyira hihetetlen volt ugyanis az a k√©p, amit Elvisegydrog posztolt ki a Tumblr-re egy cs√≠kkal lefestett kutyakak√°r√≥l. A t√©nyfelt√°r√°s izgalmasra siker√ľlt, egyr√©szt a mŇĪfaj jelleg√©bŇĎl ad√≥d√≥an, m√°sr√©szt mert rosszul eml√©keztem az utca nev√©re, ez√©rt elŇĎsz√∂r a szint√©n VIII. ker√ľleti K√°lv√°ria utc√°ba mentem el. A K√°lv√°ria utca olyan hŇĪen ŇĎrzi a modern t√∂mbrehabilit√°ci√≥k elŇĎtti klassz j√≥zsefv√°rosi hangulatot, hogy fel sem mer√ľlt, hogy ide az elm√ļlt 50 √©vben b√°rki b√°rmilyen vonalat h√ļzott volna. Sz√ľgyig √©rŇĎ szem√©t, ecetf√°s belsŇĎ udvarok tr√©cselŇĎ lak√≥kkal, rengeteg kis g√ľl√ľszemŇĪ kutya, csak egy fel√©n√©l megakadt ingatlanfejleszt√©s betonv√°za eml√©kezetett arra, hogy h√°nyat is √≠runk.

Azt√°n NAK riporter √©pp az Aur√≥ra fel√© ment haza, f√©nyk√©pezŇĎg√©ppel a zseb√©ben, √≠gy m√°sodik nekifut√°sra megt√∂rt√©nt a t√©nyek ellenŇĎrz√©se, √©s kider√ľlt, a j√°rda mell√© festett feh√©r vonal hihetelen m√≥don t√©nyleg √°tmegy mindenen, ami az √ļtj√°ban van. Igaz√°b√≥l csak azt sajn√°lom, hogy nem fek√ľdt az √ļton r√©szeg ember, hurkatacsk√≥, d√∂gl√∂tt galamb vagy egy nemzetk√∂zi kommunik√°ci√≥√©rt felelŇĎs helyettes √°llamtitk√°r.

NAK k√©pein j√≥l megfigyelhetŇĎ, hogy az Elvisegydrog √°ltal r√∂gz√≠tett √°llapothoz k√©pest (fel√ľlrŇĎl a m√°sodik k√©p) a kaka nagy r√©sze eltŇĪnt, elporlott, de a lenyomata gy√∂ny√∂rŇĪen megmaradt.

Advertisement