Illustration for article titled Lefejezett szarvas és belek a bükki patakban

A bükki turistaút mellett zsigereltek a vadászok, horrorlátvány a Hideg-kúti-völgyben. De mint megtudtam egy helyi vadásztól, ez természetes, a rosszul teljesítő róka és vaddisznó a hibás.

Illustration for article titled Lefejezett szarvas és belek a bükki patakban
Advertisement

Nagy internetes karriert kezdnek befutni Bíró Norbert vasárnap a Bükkben készített képei, amiken a népszerű turistaúttól pár méterre a patakba dobott festői szarvastehénfejek és még festőibb belek láthatók. A képek készítője a kommentek között azt írja, ez az Egererdő Zrt. területe, ahol a hétvégén bejelentett vadászatot tartottak. Ezt írta a témát felkapó Egri Ügyek is.

Illustration for article titled Lefejezett szarvas és belek a bükki patakban

Az ügyben sikerült elérnem egy helyi profi vadászt, aki még nem tudta ugyan, hogy ezt a konkrét zsigerelést az Egererdő valamelyik ügyfele végezte-e, vagy mondjuk egy orvvadász, de általánosságban szívesen mesélt a jelenségről. A lényeg, hogy semmiféle jogszabály vagy törvény nem tiltja, hogy a vadászok az erdőben hagyják a zsákmány zsigerelése után megmaradó hulladékot. Sőt amit a képeken látni, az szerinte a "vad rendbetételének" normális eljárása, ha a vadász le akarja adni a húst: levágják a lábakat és a fejet, az állatot pedig kibelezik.

Próbálni kell ugyan úgy elhelyezni a maradványokat, hogy azok ne legyenek szem előtt, de ez most, úgy tűnik, nem sikerült. A vadászoknak azért sem kell magukkal vinniük a beleket, fejeket és lábakat, mert az ilyesmit nehéz cipelni, kukába tenni meg problémás – megbüdösödik –, és a gyakorlatban a rókák és a vaddisznók másnap reggelre meg szoktak enni mindent.

Advertisement

Most nem lennék a Felsőtárkány környékén alulteljesítő rókák és vaddisznók helyében!

Share This Story

Get our newsletter