This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Lefejezett holttestet találtak Budapesten, nem történt bűncselekmény

Illustration for article titled Lefejezett holttestet találtak Budapesten, nem történt bűncselekmény

"Nem cáfolták ugyanakkor, hogy a holttestnek nem volt feje."

Kedden turisták egy lefejezett hullát találtak a János-hegyen, pontosabban a Csacsi-réten. A rendőrség jelenleg helyszínel. A Népszava Online-nak szemtanúk szóltak az esetről, a rendőrség a további kérdésekre nem válaszolt.

Advertisement

update1: A BRFK közleménye szerint nem történt bűncselekmény, "a helyszíni-, illetve halottszemle adatai szerint az idegenkezűség kizárt."

update2: A Bors Online "megbízható forrásból úgy értesült, az elhunyt személy hónapokkal ezelőtt követhetett el önakasztásos öngyilkosságot. A tetemből azóta feltehetően számos, az erdőben élő állat táplálkozhatott: rókák, varjak, de még a vaddisznók is ehettek belőle. Úgy tudjuk, hogy többek között ennek, és az azóta eltelt több hónapnyi időnek is köszönhető, hogy az áldozat feje elvált testétől."

Advertisement

Híres lefejezések hazánkban

(ezt még akkor raktam össze 2 perc alatt, amikor még egyáltalán nem volt biztos az öngyilkosság, úgyhogy most már tárgytalan)

Advertisement

Mivel Magyarország még nem egészen Mexikó, itt elég ritka a lefejezéses gyilkosság. Legalábbis a közvélemény nagyon kevésről tud.

  • 2002: a jugoszláv maffia egy tagjának levágott fejét találják a Gellért-hegyen
  • 2004: Ramil Safarov, az "azeri baltás" lefejezte örmény szobatársát a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen
  • 2009: egy szélsőjobboldali eszméket valló férfi szakítás után megölte a 19 éves barátnőjét Kalocsán.
Advertisement

Fotó: Indafotó/serpentine

Share This Story

Get our newsletter