This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

​Lebukott a november óta lejárt bérlettel utazó stratégiai igazgató

Illustration for article titled ​Lebukott a november óta lejárt bérlettel utazó stratégiai igazgató

Gratulálunk a 19-es villamos kék-piros dzsekit viselő kalauzának, negyedév után ő volt az első ellenőr, aki meg is nézte a bérletet.

Advertisement

Máté "Dugó" Dániel stratégiai igazgató kalandja 2013. novemberének elején indult, amikor bérletvásárlás után gondolt egy pajkosat, és a frissen megvett szelvényt a lejárt mögé csúsztatta, aztán várni kezdte, hogy mikor bukik le. De az istennek nem akart lebukni, de annyira nem, hogy november vége felé a Cinknek is megírta a tapasztalatait.

Advertisement

Nem kellett hozzá stratégiaiigazgatói éleselméjűség, hogy rájöjjön: a probléma ott van, hogy a szelvény tele van felesleges vizuális jelekkel és információkkal, míg a leglényegesebb, sőt egyedül fontos, miszerint mikor jár le, egyáltalán nem látszik. Ezért még reformötletekkel is előállt, amiknek a lényege az volt, hogy szinte csak a lejárati időt kéne ráírni a szelvényre.

Illustration for article titled ​Lebukott a november óta lejárt bérlettel utazó stratégiai igazgató
Advertisement

De hogyan bukott most le Dugó? Így írta le nekünk az esetet:

Nem, tom, fontos-e, de ma buktam le a régi bérleteimmel. A munka hőse egy magas, farmert és kék-piros Nike Storm … (wear?) dzsekit viselő kaller volt 11 óra körül a 19-es villamoson. Gratula neki. (természetesen volt érvényes bérletem is.) Jelzem amúgy, hogy BKV által a múltkor beígért fenenagy szelvényreformból lófasz se lett, viszont megjelent a szelvény címoldalán egy újabb felirat. Ez: „természetes személynek".

Advertisement

Máté arra gondol, amikor reformot emlegeti, hogy miután leközöltem a novemberi posztot a kalandjairól, a BKK gyorsan válaszolt a Cinknek. Azt írták, hogy a nemsokára úgyis teljesen megváltoznak a bérletek, mert 2014. első negyedévében vadonatúj, áttervezett, hőpapírra nyomtatott szelvényekkel cserélik le az eddigieket. Ezek még nem az idén január-februári cetlik, mert azok tényleg ugyanúgy néznek ki, mint a 2013-asok kivéve a "bérlet természetes személynek" pluszfeliratot.

Advertisement

De tényleg lecserélik őket nemsokára? A Cink úgy értesült, hogy egyelőre úgy néz ki, igen. A hőpapír már megvan, elvileg nemsokára érkeznek a speciális nyomtatók és az informatikai rendszer elemei, így márciusban elvileg indulhat a dili az első pénztárakban.

Share This Story

Get our newsletter