This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Leállt egy Szigetre tartó hajó motorja, két másikkal ütközött a Dunán

Illustration for article titled Leállt egy Szigetre tartó hajó motorja, két másikkal ütközött a Dunán

Tegnap este kisodródott egy Szigetre tartó hajó a Dunán. A Nullker riportere a fedélzeten volt, amikor leállt a motor és lekapcsoltak a lámpák. Mindenki szerencsésen megúszta a balesetet.

Egy darabig nem vettük észre, hogy sodródunk, de aztán már a parlamentet is elhagytuk, elkezdtünk begyorsulni, a személyzet rohangált és telefonált – ja, mert a rádió és a kormány sem működik áram nélkül. Na itt már kezdtünk kicsit megijedni. Egy másik hajóhoz próbáltunk kapcsolódni, összekötöttek minket, de olyan nagy volt a sodrás, hogy a kötél elszakadt.

Advertisement

Ezt írja a beszámolójában a Nullker riportere, Betti, aki szerint a legénység magabiztosan és gyorsan reagált még akkor is, amikor elkezdtek a parton horgonyzó hajók felé sodródni nagy sebességgel. Először csak súroltak egy parti hajót, a Lánchídnál csapódtak neki egy hajószállodának.

Végül egy mentőhajó segítségével sikerült partravontatni a járművet.

Itt már mellettünk állt egy hajó, aki azonnal segített. Sikerült összekötni a hajókat és kivontatott minket a kikötőbe. Itt átszálltunk egy új hajóra és egy cigi és pár korty vodka után megmosolyogtuk a dolgot.

Advertisement

Pénteken mi is hajóval mentünk a Szigetre, de lehet hogy nekem a pár korty vodkánál több kellett volna ha nagy sebességgel elkezdek sodródni a Fekete-tenger felé

A kép illusztráció, via Galambos Gergely

Share This Story

Get our newsletter