Illustration for article titled Lázár vagy Rogán? Tessék, válasszatok!

Elég érdekes újságcikket rittyentettek a két fideszes potentát szembenállásáról a szomszédban, aminek a legfontosabb állítása az, hogy ha Orbán Viktor tényleg miniszterelnöki kabinfőnökké nevezné ki Rogán Antalt, akkor Lázár János venné a kalapját, és kislisszolna a kormányból.

Advertisement
Advertisement

Az infók Lázár János környezetéből jöttek – írja maga a szerző –, ami jelenthet persze olyat is, hogy a miniszterelnök-miniszter igazából csak üzenni szeretne, és nem készül kihajítani gönyörű kilátásokkal kecsegtető politikai karrierjét. De ez majdnem mindegy. Kevésbé mindegy, hogy ha nem is Orbán–Simicska szinten látványos, mégis kellően izgalmas fideszes belharc kezd kirajzolódni a nyilvánosság előtt. És ez csak az egyik fele, hisz még fontosabb, hogy ez a sztori is az Orbán-varázs kopására utal. Arra utalok, hogy a miniszterelnök – miként a cikkben is benne van – mindig ügyesen libikókáztatta az embereit, hol felemelte, hol lenyomta őket, és közben nagyon vigyázott, hogy egyikük se nőjön a fejére. Az emberek meg tűrtek, és ha kiestek a pikszisből, akkor meghúzták magukat, remélve, hogy később kapnak valamit.

Ami sok pénzzel, nem túl sok munkával és ideje jöttén tisztességes nyugdíjjal jár. Ez utóbbira is fontos gondolni most már, telik az a rohadt idő, mint a veszedelem.

Advertisement

Nos, mintha ezt a rendszert akarná most kikezdeni, megbillenteni az ambiciózus Lázár János. Fogalmam sincs, elég tökös és erős-e hozzá, és még az sem biztos, hogy tényleg kinyílt a csipája, de hogy érdemes odafigyelni a sztorira, az tutifix. Eddig is lehetett tudni szembenállásokról és utálásokról – ha azt hiszitek, hogy a Fidesz egy homogén massza, amiben mindig mindenki azt csinálja és gondolja, amit a főnök szeretne, nagyon tévedtek –, az sem volt titok, hogy Lázár és Rogán nem esznek egymás tenyeréből, de ha a konfliktus odáig menne, hogy a vásárhelyi ember valóban kiugrana, azt azért a belső erjedések csimbirasszójának kellene tekintenünk.

Arról mindazonáltal volt már szó korábban is, hogy mi lett azokkal, akik egy-két kósza pillanatra új Orbán Viktoroknak képzelték magukat, vagy elhitették velük, hogy azok lehetnének.

Advertisement

Fotó: Kovács Attila/MTI

Share This Story

Get our newsletter