El√©g √©rdekes √ļjs√°gcikket rittyentettek a k√©t fideszes potent√°t szemben√°ll√°s√°r√≥l a szomsz√©dban, aminek a legfontosabb √°ll√≠t√°sa az, hogy ha Orb√°n Viktor t√©nyleg minisztereln√∂ki kabinfŇĎn√∂kk√© nevezn√© ki Rog√°n Antalt, akkor L√°z√°r J√°nos venn√© a kalapj√°t, √©s kislisszolna a korm√°nyb√≥l.

Az inf√≥k L√°z√°r J√°nos k√∂rnyezet√©bŇĎl j√∂ttek ‚Äď √≠rja maga a szerzŇĎ ‚Äď, ami jelenthet persze olyat is, hogy a minisztereln√∂k-miniszter igaz√°b√≥l csak √ľzenni szeretne, √©s nem k√©sz√ľl kihaj√≠tani g√∂ny√∂rŇĪ kil√°t√°sokkal kecsegtetŇĎ politikai karrierj√©t. De ez majdnem mindegy. Kev√©sb√© mindegy, hogy ha nem is Orb√°n‚ÄďSimicska szinten l√°tv√°nyos, m√©gis kellŇĎen izgalmas fideszes belharc kezd kirajzol√≥dni a nyilv√°noss√°g elŇĎtt. √Čs ez csak az egyik fele, hisz m√©g fontosabb, hogy ez a sztori is az Orb√°n-var√°zs kop√°s√°ra utal. Arra utalok, hogy a minisztereln√∂k ‚Äď mik√©nt a cikkben is benne van ‚Äď mindig √ľgyesen libik√≥k√°ztatta az embereit, hol felemelte, hol lenyomta ŇĎket, √©s k√∂zben nagyon vigy√°zott, hogy egyik√ľk se nŇĎj√∂n a fej√©re. Az emberek meg tŇĪrtek, √©s ha kiestek a pikszisbŇĎl, akkor megh√ļzt√°k magukat, rem√©lve, hogy k√©sŇĎbb kapnak valamit.

Ami sok p√©nzzel, nem t√ļl sok munk√°val √©s ideje j√∂tt√©n tisztess√©ges nyugd√≠jjal j√°r. Ez ut√≥bbira is fontos gondolni most m√°r, telik az a rohadt idŇĎ, mint a veszedelem.

Advertisement

Nos, mintha ezt a rendszert akarn√° most kikezdeni, megbillenteni az ambici√≥zus L√°z√°r J√°nos. Fogalmam sincs, el√©g t√∂k√∂s √©s erŇĎs-e hozz√°, √©s m√©g az sem biztos, hogy t√©nyleg kiny√≠lt a csip√°ja, de hogy √©rdemes odafigyelni a sztorira, az tutifix. Eddig is lehetett tudni szemben√°ll√°sokr√≥l √©s ut√°l√°sokr√≥l ‚Äď ha azt hiszitek, hogy a Fidesz egy homog√©n massza, amiben mindig mindenki azt csin√°lja √©s gondolja, amit a fŇĎn√∂k szeretne, nagyon t√©vedtek ‚Äď, az sem volt titok, hogy L√°z√°r √©s Rog√°n nem esznek egym√°s tenyer√©bŇĎl, de ha a konfliktus od√°ig menne, hogy a v√°s√°rhelyi ember val√≥ban kiugrana, azt az√©rt a belsŇĎ erjed√©sek csimbirassz√≥j√°nak kellene tekinten√ľnk.

Arr√≥l mindazon√°ltal volt m√°r sz√≥ kor√°bban is, hogy mi lett azokkal, akik egy-k√©t k√≥sza pillanatra √ļj Orb√°n Viktoroknak k√©pzelt√©k magukat, vagy elhitett√©k vel√ľk, hogy azok lehetn√©nek.

Advertisement

Fotó: Kovács Attila/MTI