Lázár Jánosnál csak a fanatikus Lázár-gyűlölők ijesztőbbek

Illustration for article titled Lázár Jánosnál csak a fanatikus Lázár-gyűlölők ijesztőbbek

Azért gyalázzák, és nevezik holokauszt-relativizálónak, mert megemlékezett a holokauszt gyerekáldozatairól. Most épp az a baj, hogy van rajta sábeszdekli.

Advertisement

Jó sokat osztják meg a Facebookon Poldi bácsi blogjának hátborzongatóan idióta posztját. Az írás arról szól, hogy Lázár János holokauszt-relatívizáló, de minimum kacsintgat a népirtástagadókra, mert a következőt nyilatkozta, amikor éppen bejelentette, hogy a kormány 5 milliárdot ad a holokauszt gyerekáldozatairól megemlékező emlékhelyre:

"A XX. század abszolút bűneire mindig figyelmeztetni kell a mai közösséget, a gyermekholokausztot, a gyermekek áldozatát azért választotta az emlékbizottság és ezt azért támogatta a kormány, mert olyan pontot kerestünk, amely nem relativizálható, nem lehet viszonylagos, mert semmiféle magyarázat, semmiféle válasz nem fogadható el egy gyermek meggyilkolására."

Advertisement

A blogger - és a bejegyzését megosztók ezt a szöveget a nácikkal való kokettálásnak értelmezték. Poldi bácsi szerint

Nem érdemes vitatkozni a dolgon, a fenti mondat azt jelenti, hogy "biztos, ami biztos", gyerekekről emlékezzünk meg, mert a "felnőttholokauszt" legalábbis gyanús, relativizálható, vagy ha nem, akkor is relativizálják. Gyerekek meggyilkolására viszont nem lehet magyarázat, az tuti.

Hát így. Ezt mondta Lázár János.

Hangsúlyozom, a mondat tartalmán felesleges vitatkozni, a magyar nyelv szabályai eléggé vitathatatlanok.

Advertisement

Elképesztő, de nem példa nélküli dolog ennyire ostobának lenni. Ezek a hisztérikus Fidesz-gyűlölők pont olyanok, mint azok a csajok, akiknek azt mondja az ember, hogy "milyen jól nézel ki ma!", mire ők azonnal rávágják: "Szóval tegnap szarul néztem ki?! Menj a picsába!"

Share This Story

Get our newsletter