Magyar Kr√≥nika n√©ven r√©ges-r√©gen l√©tezik magyar nyelvŇĪ lap, igaz Kanad√°ban. A domainek viszont foglaltak, az egyik tulajdonosa igaz√°n pik√°ns.

Megn√©ztem, hogy milyen szabad domainek v√°rj√°k a minisztereln√∂k cs√ļcsfideszes lapj√°t, a Magyar Kr√≥nik√°t.

A leglogikusabb domain, a magyarkronika.hu tulajdonosa egy szlov√°kiai c√©g, a Cetinje s.r.o. Ez csak addig tŇĪnik meglepŇĎnek, m√≠g ki nem der√ľl, hogy ez a v√°llalkoz√°s az egyik tulajdonosa a General Media nevŇĪ, h√≥dmezŇĎv√°s√°rhelyi c√©gnek. A General Media, ami sok m√°s mellett a MyVip.com √©s a mellesleg.hu kiad√≥ja is, j√≥ sokszor szerepelt m√°r a h√≠rekben. Legut√≥bb 2013. m√°jus√°ban, amikor az egyik tulajdonos√°t, H. J√°nost v√°s√°rhelyen csal√°s gyan√ļj√°val elvitt√©k a rendŇĎr√∂k. A c√©get t√∂bb - bal- √©s jobboldali sajt√≥ban megjelent - cikk is kapcsolatba hozta Portik Tam√°s maffi√≥z√≥val, amit ŇĎk c√°foltak. H. J√°nost a Cink tudom√°sa szerint az√≥ta sem hallgatt√°k ki. Ez√©rt sem tudni eg√©szen pontosan, mi miatt tart√≥ztatt√°k le. A 444.hu m√°jusban arra tippelt, hogy az √ľgynek k√∂ze lehet a bannerbotr√°nyhoz. Ami arr√≥l sz√≥lt, hogy a General Media eladott 600 milli√≥ bannerlet√∂lt√©st az akkor m√©g L√°z√°r J√°nos vezette H√≥dmezŇĎv√°s√°rhelynek, cser√©be egy 4000 n√©gyzetm√©teres iskola√©p√ľlet√©rt, amire k√©sŇĎbb 120 milli√≥s jelz√°logot vettek fel.

Advertisement

A Cetinje s.r.o. neve kor√°bban is felmer√ľlt egy cikkben L√°z√°r√© t√°rsas√°g√°ban. Miut√°n a Fidesz-korm√°ny 2012-ben lecsapott a szerencsej√°t√©k-piacra, L√°z√°r J√°nos, az akci√≥ ir√°ny√≠t√≥ja arr√≥l nyilatkozott, hogy a kiesŇĎ √°llami bev√©teleket az online szerencsej√°t√©k megad√≥ztat√°s√°b√≥l fogj√°k p√≥tolni. Ekkoriban √≠rta a hvg.hu egy cikk√©ben, hogy az online piacra bet√∂rŇĎ friss v√°llalkoz√°sok egyike lehet a Cetinje, amely akkoriban jegyeztette be a casinonet.hu domaint. (Itt most ugyanaz a h√≠rfolyam l√°that√≥, mint a magyarkronika.hu-n.)

A magyarkronika.com is foglalt, itt mŇĪk√∂dik az a magyar sajt√≥term√©k, aminek a nev√©t Ker√©nyi√©k el akarj√°k orozni. Ez egy kanadai magyar k√©theti lap, Montr√©alban nyomtatj√°k. Nem politikai kiadv√°ny, hanem a magyar diaszp√≥ra kapcsolattart√°s√°t seg√≠ti.

Advertisement

SŇĎt, m√°s√© a magyar-kronika.hu is - ahol jelenleg nem tal√°lhat√≥ semmi tartalom - a domaintulajdonos a budapesti Artamondo Kft.

Azért valahogy remélem meg tudják majd oldani az internetes jelenlétet!

update: Figyelmetlen voltam, mert a poszt √≠r√°sakor m√°r tudhattam volna azt a koll√©g√°im kikeresett √©s Fabuda √°ltal itt alant is meg√≠rt t√©nyt, hogy az Artamondo adja ki a Magyar Demokrat√°t. Vagyis meg is volt v√©gig a megold√°s, az Orb√°n-Ker√©nyi-Bencsik-lap a magyar-kronika.hu domainen lesz el√©rhetŇĎ, ha valahol.