Illustration for article titled ​Lázár János üzletfelének tulajáé a magyarkronika.hu (frissítve)

Magyar Krónika néven réges-régen létezik magyar nyelvű lap, igaz Kanadában. A domainek viszont foglaltak, az egyik tulajdonosa igazán pikáns.

Advertisement

Megnéztem, hogy milyen szabad domainek várják a miniszterelnök csúcsfideszes lapját, a Magyar Krónikát.

Advertisement

A leglogikusabb domain, a magyarkronika.hu tulajdonosa egy szlovákiai cég, a Cetinje s.r.o. Ez csak addig tűnik meglepőnek, míg ki nem derül, hogy ez a vállalkozás az egyik tulajdonosa a General Media nevű, hódmezővásárhelyi cégnek. A General Media, ami sok más mellett a MyVip.com és a mellesleg.hu kiadója is, jó sokszor szerepelt már a hírekben. Legutóbb 2013. májusában, amikor az egyik tulajdonosát, H. Jánost vásárhelyen csalás gyanújával elvitték a rendőrök. A céget több - bal- és jobboldali sajtóban megjelent - cikk is kapcsolatba hozta Portik Tamás maffiózóval, amit ők cáfoltak. H. Jánost a Cink tudomása szerint azóta sem hallgatták ki. Ezért sem tudni egészen pontosan, mi miatt tartóztatták le. A 444.hu májusban arra tippelt, hogy az ügynek köze lehet a bannerbotrányhoz. Ami arról szólt, hogy a General Media eladott 600 millió bannerletöltést az akkor még Lázár János vezette Hódmezővásárhelynek, cserébe egy 4000 négyzetméteres iskolaépületért, amire később 120 milliós jelzálogot vettek fel.

A Cetinje s.r.o. neve korábban is felmerült egy cikkben Lázáré társaságában. Miután a Fidesz-kormány 2012-ben lecsapott a szerencsejáték-piacra, Lázár János, az akció irányítója arról nyilatkozott, hogy a kieső állami bevételeket az online szerencsejáték megadóztatásából fogják pótolni. Ekkoriban írta a hvg.hu egy cikkében, hogy az online piacra betörő friss vállalkozások egyike lehet a Cetinje, amely akkoriban jegyeztette be a casinonet.hu domaint. (Itt most ugyanaz a hírfolyam látható, mint a magyarkronika.hu-n.)

Advertisement

A magyarkronika.com is foglalt, itt működik az a magyar sajtótermék, aminek a nevét Kerényiék el akarják orozni. Ez egy kanadai magyar kétheti lap, Montréalban nyomtatják. Nem politikai kiadvány, hanem a magyar diaszpóra kapcsolattartását segíti.

Sőt, másé a magyar-kronika.hu is - ahol jelenleg nem található semmi tartalom - a domaintulajdonos a budapesti Artamondo Kft.

Advertisement

Azért valahogy remélem meg tudják majd oldani az internetes jelenlétet!

update: Figyelmetlen voltam, mert a poszt írásakor már tudhattam volna azt a kollégáim kikeresett és Fabuda által itt alant is megírt tényt, hogy az Artamondo adja ki a Magyar Demokratát. Vagyis meg is volt végig a megoldás, az Orbán-Kerényi-Bencsik-lap a magyar-kronika.hu domainen lesz elérhető, ha valahol.

Share This Story

Get our newsletter