Picasso is szerette azt a francia kisvárost, ahova Lázár János háromszor is elment az elmúlt években Hódmezővásárhely pénzén – írja az Origo. Mely testvérvárosokban mit hagyott ki a polgármester a rengeteg munka miatt, és hova nem jutott el egyáltalán?

A Blikk még szerdán tette közhírré, hogy 2006 és 2012 között polgármesterként hányszor és hova utazott Lázár, akinek a francia Riviérán, Cannes mellett fekvő Vallauris Golfe-Juanba háromszor is el kellett mennie, ráadásul mindig több mint egy hétre, strandidőben.

Ez azért probléma, mert az űjsütetű miniszter korábban maga mondta az Indexnek:

Ha valaki azt gondolja, hogy én szeretek utazni, és a saját szórakozásomra utazok a világban a privát barátaimmal vagy ismerőseimmel, az abszolút nem ismer. Ha valaki utál utazni, az például én vagyok.

Strandidő ide vagy oda, János nem pihent, a Miniszterelnökség Origónak küldött válasza szerint az utazások alatt csak a munkaprogramokon vett részt, "arra nem jutott ideje, hogy például a francia Riviéra adottságait élvezhesse". Hisz egy kerámiakiállítást is meg kellett szerveznie.

Advertisement

Fogadjunk, hogy azt hittétek, a csúcspolitikusok élete csupa móka és kacagás!?

Ráadásul hiába van rengeteg testvérvárosa a Riviérán kívüli világban is Vásárhelynek – még néhány megvolt, például a hatalmas templomtornyáról ismert Ulm, oda én is szeretnék elmenni –, Lázár annyi év alatt sem jutott el többek között Nagybányára, Bereckre, Tordára, Torontálvásárhelyről, Zentáról és Vidinről már nem is beszélve.