Picasso is szerette azt a francia kisvárost, ahova Lázár János háromszor is elment az elmúlt években Hódmezővásárhely pénzén – írja az Origo. Mely testvérvárosokban mit hagyott ki a polgármester a rengeteg munka miatt, és hova nem jutott el egyáltalán?

Advertisement

A Blikk még szerdán tette közhírré, hogy 2006 és 2012 között polgármesterként hányszor és hova utazott Lázár, akinek a francia Riviérán, Cannes mellett fekvő Vallauris Golfe-Juanba háromszor is el kellett mennie, ráadásul mindig több mint egy hétre, strandidőben.

Ez azért probléma, mert az űjsütetű miniszter korábban maga mondta az Indexnek:

Ha valaki azt gondolja, hogy én szeretek utazni, és a saját szórakozásomra utazok a világban a privát barátaimmal vagy ismerőseimmel, az abszolút nem ismer. Ha valaki utál utazni, az például én vagyok.

Advertisement

Strandidő ide vagy oda, János nem pihent, a Miniszterelnökség Origónak küldött válasza szerint az utazások alatt csak a munkaprogramokon vett részt, "arra nem jutott ideje, hogy például a francia Riviéra adottságait élvezhesse". Hisz egy kerámiakiállítást is meg kellett szerveznie.

Fogadjunk, hogy azt hittétek, a csúcspolitikusok élete csupa móka és kacagás!?

Ráadásul hiába van rengeteg testvérvárosa a Riviérán kívüli világban is Vásárhelynek – még néhány megvolt, például a hatalmas templomtornyáról ismert Ulm, oda én is szeretnék elmenni –, Lázár annyi év alatt sem jutott el többek között Nagybányára, Bereckre, Tordára, Torontálvásárhelyről, Zentáról és Vidinről már nem is beszélve.

Share This Story

Get our newsletter