K√©t cikk is foglalkozik ma a minisztereln√∂k √©rz√©keny pontjain tapos√≥, Minisztereln√∂ks√©get vezetŇĎ miniszterrel.

Az Index sorra veszi, melyek voltak L√°z√°r olyan kijelent√©sei, melyek Orb√°n Viktor d√∂nt√©seit kritiz√°lj√°k: a miniszternek ugyanis semmi sem szent. Sem a foci, sem M√©sz√°ros LŇĎrinc, sem Cs√°nyi S√°ndor, √©s ez a Dull Szabolcs √©s Spirk J√≥zsef √°ltal jegyzett cikk szerint m√°r a Minisztereln√∂k √örnak is feltŇĪnt!

A cikk felhozza p√©ldak√©nt Simicska Lajost is, aki eredendŇĎen √°ll√≠t√≥lag a foci miatt k√ľl√∂nb√∂z√∂tt √∂ssze Orb√°nnal ‚Äď l√°thatjuk, mi lett a v√©ge. Az, hogy mi lehet L√°z√°r c√©lja ezekkel a kijelent√©sekkel, arr√≥l megoszlanak a v√©lem√©nyek ‚Äď az inform√°torok egy r√©sze √ļgy l√°tja, hogy nincs ebben semmi rendk√≠v√ľli, L√°z√°r √ļjj√°√©p√≠ti az imidzs√©t, m√°sok szerint viszont m√°r egy Orb√°n ut√°ni korszakra k√©sz√ľl, de ebben az is benne van, hogy a v√©g√©n esetleg ŇĎt kell majd be√°ldozni ahhoz, hogy meg√°lljon a Fidesz okt√≥ber √≥ta tart√≥ m√©lyrep√ľl√©se.

A Direkt36 pedig arr√≥l √≠r, hogy √ļgy tŇĪnik, v√©get √©rt Tiborcz Istv√°n p√°ratlan sikersorozata: a minisztereln√∂k vej√©nek c√©ge ugyanis J√°szber√©nyben elbukott egy olyan p√°ly√°zatot, amelyet a kor√°bbiakhoz hasonl√≥an pont r√° √≠rtak. √Čs L√°z√°r J√°nos√©k torped√≥zt√°k meg!

A Minisztereln√∂ks√©g pont azokat a p√°ly√°zati felt√©teleket kritiz√°lja, amelyek eddig sikert hozott az Elios Innovat√≠v Zrt.-nek: ‚ÄúA meghat√°rozott referenciak√∂vetelm√©ny √°ll√°spontunk szerint t√ļlzottan √∂sszetett √©s indokolatlanul szŇĪk√≠ti a versenyt‚ÄĚ ‚Äď √≠rj√°k L√°z√°r√©k, √©s a p√°ly√°zat egy√©b pontjait is versenyszŇĪk√≠tŇĎnek tal√°lt√°k. A j√°szber√©nyi p√°ly√°zatot a kor√°bbiak mint√°j√°ra most is annak a Hamar Endr√©nek a c√©ge (a Sistrade Kft.) k√©sz√≠tette elŇĎ, aki kor√°bban Tiborcz √ľzlett√°rsa volt.