Lázár János Orbánt kóstolgatja, ebből a végén még baj lesz!

Illustration for article titled Lázár János Orbánt kóstolgatja, ebből a végén még baj lesz!

Két cikk is foglalkozik ma a miniszterelnök érzékeny pontjain taposó, Miniszterelnökséget vezető miniszterrel.

Advertisement

Az Index sorra veszi, melyek voltak Lázár olyan kijelentései, melyek Orbán Viktor döntéseit kritizálják: a miniszternek ugyanis semmi sem szent. Sem a foci, sem Mészáros Lőrinc, sem Csányi Sándor, és ez a Dull Szabolcs és Spirk József által jegyzett cikk szerint már a Miniszterelnök Úrnak is feltűnt!

A cikk felhozza példaként Simicska Lajost is, aki eredendően állítólag a foci miatt különbözött össze Orbánnal – láthatjuk, mi lett a vége. Az, hogy mi lehet Lázár célja ezekkel a kijelentésekkel, arról megoszlanak a vélemények – az informátorok egy része úgy látja, hogy nincs ebben semmi rendkívüli, Lázár újjáépíti az imidzsét, mások szerint viszont már egy Orbán utáni korszakra készül, de ebben az is benne van, hogy a végén esetleg őt kell majd beáldozni ahhoz, hogy megálljon a Fidesz október óta tartó mélyrepülése.

Advertisement

A Direkt36 pedig arról ír, hogy úgy tűnik, véget ért Tiborcz István páratlan sikersorozata: a miniszterelnök vejének cége ugyanis Jászberényben elbukott egy olyan pályázatot, amelyet a korábbiakhoz hasonlóan pont rá írtak. És Lázár Jánosék torpedózták meg!

A Miniszterelnökség pont azokat a pályázati feltételeket kritizálja, amelyek eddig sikert hozott az Elios Innovatív Zrt.-nek: “A meghatározott referenciakövetelmény álláspontunk szerint túlzottan összetett és indokolatlanul szűkíti a versenyt” – írják Lázárék, és a pályázat egyéb pontjait is versenyszűkítőnek találták. A jászberényi pályázatot a korábbiak mintájára most is annak a Hamar Endrének a cége (a Sistrade Kft.) készítette elő, aki korábban Tiborcz üzlettársa volt.

Share This Story

Get our newsletter