Lázár János mindent be kell valljon Pethő Andrásnak

Illustration for article titled Lázár János mindent be kell valljon Pethő Andrásnak

A Miniszter Úrnak el kell mesélnie, hogy miért utazott, hol szállt meg, kivel randizott, és szállodánként kell nyilvánosságra hoznia a költségeket is. A Transparency International ma kapta meg a Fővárosi Törvényszék első fokú ítéletét írásban, itt tudjátok elolvasni.

Advertisement

Tudjátok, ez az a sztori, ami miatt Pethő András újságíró – és mások, a főszerkesztőt is beleértve – már nem dolgoznak az Origónál. Pethő a TI-vel közösen perelte Lázár Jánost – aki akkor még nem Miniszter Úr, hanem Államtitkár Úr volt –, néhány, kirívóan drága utazásának részletei iránt érdeklődve. A Fővárosi Törvényszék ítéletében a 2013. március 22–23-ai svájci és a 2013. július 26–27-ei olaszországi utazásokról esik szó. Volt még egy angliai túra is, de ott minősített irat is felmerül, emiatt előbb annak a feloldásával kell bíbelődni.

Advertisement

Lázár Jánosnak 15 napon belül kell nyilvánosságra hoznia a részleteket – a kézhez vételtől számítva, a papírt vélhetően a Miniszterelnöki Hivatal is most kapta meg –, és ezenfelül még 37 500 forint perköltséget is kell fizetnie a felperesnek. Vagy fellebbezhet.

A balhét május végén robbantotta ki az újság, azóta messzire gyűrűztek a különféle hullámok – egy ilyen nagyon fura vadhajtás is keletkezett –, Lázár meg azt állította, befizeti az államháztartásba azt a nyavalyás kétmillió forintot. Mondjuk ezt senki sem kérte tőle.

Advertisement
Advertisement

Ha most úgy dönt, hogy színt vall, hivatalosan is kiderülhet, milyen luxusban szállt meg, kik voltak a partnerei ebben, és így tovább. Óriási kérdések ezek!

Share This Story

Get our newsletter