This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Lázár János az EU–USA szabadkereskedelmi megállapodás ellen!

Illustration for article titled Lázár János az EU–USA szabadkereskedelmi megállapodás ellen!

Parlamenti vitanapot tartanak ma erről a nem kicsit fontos kérdésről, és miközben bent tucatnyi képviselő üti a vasat, addig kint aktivisták gyűjtögetnek aláírásokat az ügyben.

Advertisement

A fotót az LMP – a megállapodás megrögzött ellensége – rakta ki fb-re, ezzel a szöveggel:

Miközben bent az országgyűlésben az USA és EU illetve Kanada és EU közötti szabadkereskedelmi egyezményekről tartanak vitanapot a mi kezdeményezésünkre, kint civilek tüntetnek a TTIP és CETA ellen. Szél Bernadett, Sallai Róbert Benedek és Ikotity István is csatlakoztak hozzájuk és aláírták a petíciót. Lencsevégre kaptunk egy meglepetés aláírót is. Kár, hogy azt még mindig nem tudjuk, hogy ez-e a frakciója véleménye is.

Advertisement

A miniszterelnökség-miniszter bent tudomásom szerint nem szólt egy szót sem, ott Szjjártó Péter kükümminiszter beszélt, és ezt mondta:

Egyelőre bizonytalan az Európai Unió és az Egyesült Államok közötti szabadkereskedelmi egyezményről szóló tárgyalások végkimenetele, az azonban biztos, hogy a kormány csak a magyar érdekeknek megfelelő megállapodást javasol majd parlamenti jóváhagyásra.

Advertisement

Hát nem tudom, elég lesz-e ez az LMP-nek. Meg a történelemnek.

[lábjegyzet: TTIP – Transatlantic Trade and Investment Partnership; CETA – Comprehensive Economic and Trade Agreement]

Advertisement

Share This Story

Get our newsletter