This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Lázár János alaposan felbosszantotta Schmidt Máriát

A Terror Háza főigazgatója a facebookon akadt ki amiatt, hogy a miniszterelnökség-miniszter szerinte akadályozza a holokausztos Sorsok Háza múzeum építését-elindítását. Előzőleg a Népszabadság írt cikket arról, hogy a Schmidt Mária-koncepció senkinek sem jön be.

Advertisement

Schmidt ezt mondja ma délelőtti posztjában:

A történtek fényében nem gondolhatunk másra, mint hogy a Sorsok Házát a nyilvánosság előtt lejáratni szándékozó akcióról van szó. Értetlenül állunk azelőtt, hogy a Miniszterelnökséget vezető miniszter – talán barátja és újdonsült tanácsadója, a vaskos pártállami múlttal bíró Zoltai Gusztáv sugalmazására –, szánt szándékkal akadályozza a Sorsok Háza megnyitását, rúg fel írásbeli és szóbeli megállapodásokat, megy szembe a kormány határozatával.

Advertisement

A Terror Háza főigazgatója alighanem amiatt lett mérges eredetileg, hogy egy állítása szerint belső használtra szánt munkaanyagot küldött szét a minisztérium, amelyet aztán – ez derül ki a Népszabadságból – mindenki ízekre szedett, akit csak elért az újságíró. Egy kétszáz oldalas anyagról van szó, ami a történész szerint torzít, a Mazsihisz-elnök szerint szakmailag használhatatlan, az EMIH-vezető pedig maximum előkészítő anyagként tudja értelmezni.

Schmidt pontosan erre hivatkozik, mondván:

Nem azzal van problémánk, hogy az anyag a szakmai és a zsidó közéleti nyilvánosság elé került, hanem azzal, hogy egy nem végleges, kezdeti fázisban lévő, további előkészítésre szánt munkaanyagot szellőztettek meg – szándékosan úgy beállítva, mintha nem egy kivonatos szinopszisról lenne szó, hanem a végső koncepcióról.

Advertisement

A főigazgató nemcsak dühösnek, hanem eltökéltnek is tűnik, és közli, hogy folytatják a Sorsok Házát, ha a fene fenét eszik is, és nem hagyják, hogy hazárdjátszmák vagy éppen átláthatatlan, kusza háttéralkuk martalékává váljon. Lázár János egyelőre nem mondott erről semmit.

Share This Story

Get our newsletter